• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
Yazar orhan pamuk
manzaradan parçalar - orhan pamuk
manzaradan parçalar, nobel ödüllü türk yazar orhan pamuk'un 2010 yılı eylül ayında ilk baskısı iletişim yayınları tarafından piyasaya sunulan, yazarın öteki renkler isimli kitabının devamı niteliğinde, kendi yaşamını anlattığı yazıları ve kendisiyle yapılan röportajlardan oluşan kitap.


  1. iletişim yayınları'nın yıl sonunda yaptığı ankete katılan herkese gönderdiği kitaptır. benim de elime salı günü geçti. yazar, istanbul adlı kitabında anlatamadığı anılarını, kitapları hakkındaki samimi görüşlerini, siyasete dair düşündüklerini samimi bir dille anlatıyor.
    metu
  2. iletişimin okurlarına güzel sürprizi. belki elde kalanları bir şekilde değerlendirme çabası, bilmiyorum. ama yine de her bir okur için özel olduğunu düşünüyorum.

    öyle ki orhan pamuk 'un böyle bir kitabı olduğundan bile haberim yokken kendimi keyifle okur buldum.
  3. orhan pamuk kitaplarını öyle kolay okuyamadığım için resmen kendi kendime gaz vererek on-on beş gün içinde bitirdim. daha önce iki kez orhan pamuk'un kitaplarını okumaya çalışıp yarım bırakmıştım. "adam nobel ödüllü, nasıl okuyamazsın lan her seyin basi su!?" diye diye bitirdiğimde rahatlamıştım artık. okunmadığı takdirde bir şey kaybedilmeyen bir kitapmış, onu anladım ama her şeye rağmen istanbul ile alakalı güzel şeyler yazmış, resmen okurken o yerlerde gezmek ya da yaşamak istiyorsunuz.

    çoğu yazılar köşe yazısı gibi yazıldığından dikkate değer bulunmayan/okuyanı cezbetmeyen yerler atlanabilir. ama okumaya çalışın yine de. güzel sözler, güzel betimlemeler var bölümlerde.