• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
martıya uçmayı öğreten kedi - luis sepulveda
martıya uçmayı öğreten kedi, birbirinden çok farklı iki canlının bir arada yaşamasının, birbirini sevip saymasının öyküsüdür. şili'li ünlü yazar luis sepulveda'nın bu kitabı, kısa sürede 12 dile çevrilip dünyada bir milyonun üzerinde satış yaptı. bir kedi ile yavru bir martı arasındaki inanılmaz sevgi ve dostluğu, alabildiğine sıcak bir anlatımla sunan sepulveda'nın bu kitabını çocuklar kadar büyüklerin de keyifle okuyacağından hiç kuşkumuz yok.


  1. luis sepulveda yaşamı ve mücadelesi ile kayda değer, akıcı bir dille başka bir dünyayı anlatmayı başaran değerli bir yazar.

    bu kitap da onun yazdığı bir çocuk kitabı. ama durun, hemen kapatmayın yorumu; çocuk kitabı olarak çocukların anlayabileceği bir kurgu ile yazılmış olsa da biz büyüklerin de okurken büyük keyif alabileceği bir kitap olmuş. hatta arada gözleriniz dolar da, görmesinler derseniz tom miks teksas gibi alın bu kitabı sefiller'in ya da ne bileyim savaş ve barış'ın arasına saklayıp da okuyun.

    denize dökülen petrole saplanan, ölmeden önce yumurtasını kedi zorba'ya emanet eden bir martı ve sonrasında zorba ile küçük martı şanslı'nın hikayesi.
    mesut