1. farkları bulmak için epey düşünmek gerekmektedir. bir tane geldi aklıma. masal kitapları birbirinden bağımsızdır. din kitapları kendinden öncekilerle ilişkilidir.
  2. din kitaplarında cinsellik ağır basar. masal kitapları çocuklar için olduğundan dolayı genel olarak sevgiden, kardeşlikten bahseder.
  3. masal kitapları güzellikle öğretir din kitapları korkutarak öğretir
    flash
  4. eski ve yeni masal kitapları diye ayırmak şarttır. yeni masal kitabı ile din kitabı arasında fark yoktur. çocuklara uygun masal tadında din öğretileri bilinçlerine işlenir. eskiler candı ama onların hatası da kadın erkek eşitsizliği idi. pamuk prenses yedi cüceler vs. dikkat edin kadının görevleri ile erkeğin görevleri hep belirliydi. işte hep bundan erkeklerin ev işleri konusunda ki tavırları.
    ozumm
  5. masal kitapları çocuklar içindir. gerçek hayatta olmayacak şeyleri kullanıp ilgi çekerek iyiyi kötüyü ayırmaları ve iyi olmaları gerektiğini anlatır. bir süre sonra çocuklar bunların kurgu olduğunu kavrarlar. din kitapları aynı malzemeyi kullanarak aynı amaç için yetişkinlere yöneliktir fakat yetişkinler çocukların aksine bu kitapların aynı masal kitapları gibi kurgu olduğunu kabul edemezler. tek yapmaları gereken ana fikri almaktır ama çoğunluk ayrıntılarda boğulur gider.
  6. masallar anonim iken, din kitaplarının yazarları bellidir.
  7. masal kitapları daha akıcı
  8. benzerliklerini bulamadigimdan farklarini yazmayi gereksiz goruyorum.
    masal kitaplari cocuklarin oldugu kadar buyuklerin de hayal gucunu gelistiren, cocuklara hayata dair minik ipuclari veren sevimli kitaplardir. 26 yasindayim, masal okumayi, o dunyaya girmeyi cok severim.

    din kitaplari tanri tarafindan insanlara rehber olarak gonderilmis kitaplardir. kurani ele alalim, icerisinde hem insanlarin sosyal hayatini duzenleyecek kurallar vardir hem de insanlari ic huzura yoneltecek onemli bolgiler. bunun yani sira sık sık kıssalarla desteklenmis ogretileri de bulunur. insanlarin kacirdigi temel nokta din kitaplari yuzlerce yil once indirilmistir ve her doneme uyum saglayabilmesi acisindan ucu acik ayetler mevcuttur, bu ayetleri donemin sartlarina gore degerlendirmek gerekir.