• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
mean machine - barry skolnick
danny meehan(vinnie jones) ingiltere futbol takımının kaptanıdır. almanya ile yapılan maçta şike yaparak takımını satar. bunun üzerine futboldan uzaklaştırılan danny kendini alkole verir. bir barda polislerle kavga eden karakterimiz 3 yıl hapis cezasına çarptırılır. hapishaneye ilk gelişinde pek iyi karşılanmaz. hapishane müdüründen de kendisine ilginç bir teklif gelir; mahkumların gardiyanlarla yapacağı maçta, mahkumlar takımına antrenörlük yapması. bunun üzerine zor da olsa diğer mahkumlarla kaynaşmaya başlayan danny kendisi ile de ilgili önemli bir sınav verecektir.


  1. green street holigans, victory ve the damned united; üç filmin ortak noktası az sayıda çekilen futbol türündeki filmlerin mihenk taşları olmaları sanırım. mean machine de her ne kadar hapishane, dram veya komedi türüne giren bir film de olsa çoğu yerde futbol filmi diye geçiyor ki bence de öyle. 2001 yılında çekilen filmin yönetmeni barry skolnick. başrolde vinnie jones(bilmeyenler için kendisi eski futbolcudur) yardımcı rollerde ise jason statham, david kelly ve david hemmings bulunuyor. yapımcılar arasında guy ritchie’nin de olması olumlu bir nokta. lock, stock and two smoking barrels ve snatch kadar olmasa da en azından bir tık altında bir iş çıkmış ortaya.

    konu itibariyle klişe gibi dursa da filmin çok ayrı bir havası var. gereksiz bazı sahneler ve karakterler dışında kurgu çok güzel işleniyor. vinnie jones’un eski bir futbolcu olması da önemli bir nokta bence. çünkü karakteri oynamamış yaşamış diyebilirim. jason statham’a da ayrı bir parantez açmak gerek. futbol filmi de olsa aksiyon kimliğinden kopamıyor ama bu sefer farklı bir yönünü de görüyoruz; komedi. evet yanlış duymadınız. filmdeki belki en matrak sahneler statham abinin olduğu sahneler. film bittiğinde bu zamana kadar nasıl izlememişim diye epey hayıflandım. vinnie jones’u da severdim ama daha bir sevdim diyebilirim.

    soundtrack çok hareketli ve keyifli. ingiliz yapımı olmasının da sebebiyle sanırım çok güzel indie parçalar barındırıyor. soundtrack’i de indirdim ona da bir şans vereceğim.

    şahsi kanaatim, eğlencelik bir film arıyorsanız kaçırmamanız gerek. özellikle hapishane ve futbol temaları muazzam işlenmiş. kesinlikle verdiğiniz vakte değecek bir film, mean machine. bir dahaki incelemede görüşmek dileğiyle, hoşçakalın.

    puanım: 7/10