1. almanya'nın en büyük elektronik satış mağazaları zincirine sahip olan metro group'un kuruluşudur.
    media markt 4 ortak leopold stiefel, walter gunz, erich kellerhals ve helga kellerhals tarafından 1979 yılında kuruldu. "küçük küçük birçok mağaza yerine bir tane büyük mağaza yaparak rakiplere göre daha ucuz elektronik eşya satalım" fikri ile ortaya çıkmıştı. ilk mağazayı 29 eylül 1979'da münih'te açtılar.
    ayrıca internet sitesinde internete özel fiyatla satılan uygun fiyatlı ürünler bulmak mümkün, mağazadan beğenip internetten satın almak çoğu zaman daha uyguna geliyor.

    (bkz: teknosa)
    (bkz: vatan bilgisayar)
    (bkz: electro world)
    (bkz: bimeks)
  2. telefon alirsiniz garantilidir, media m. der ki buna bir de warranty yapalim yani kasko yapalim ki dustu kirildi biz bunu tamir edelim, edemezsek paranizin %60 ini geri verelim vs. bu kasko icin de 200 kusur lira para alirlar. boylece media m. ve siz aranizda sozlesme yapmis olursunuz. fakat burada soyle bir ayrinti gizlidir ve bu ayrinti sizin ile paylasilmaz o yuzden ben buraya yazayim, o ayrinti siz bu kaskoyu 200 kusur lira verip yaptirdiniz ve iki gecerliligi var, diger yandan apple dan urunun garantisi de var. fakat olaki telefonun basina birsey geldi ve siz de gittiniz media m. a dediniz ki haci hadi bakalim benim kaskom vardi o kadar para verdik, bu durumda onlar hayhay deyip alacaklar da! siz verdiniz bunlar kendi teknik servislerine gonderdi sizin arizali telefonu iyi guzel, peki ya apple garantisi noldu? elbette yalan oldu, cunku siz apple a gitmediginiz gibi telefonun 3. bir tarafa actirdiniz gecmis olsun.
    ayrica telefonu media m. a verdiniz ya onlar size 20 is gunu icinde gonderecekler, ha bir de bayram seyran varsa mesela 9 gunluk tatil, telefonu 1 ay unutun.
    bunlari neden mi yaziyorum cunku suan bu durum icindeyim, ve iki kez media m. gittim ve birakamadim. cunku apple durumunu da ogrenmek istiyorum ki hangisi cazip gelirse ona birakacagim.