1. yeni nesil saadet zinciri. hakkında zaten çokça yazıldı, çizildi. bir boka yaramadığını artık herkes biliyor. lakin benim içimde bir uktedir bu olay. yani şöyle anlatayım: benim neden bu heriflere para kaptırmış tek bir arkadaşım bile yok? ben neden kendi çevremde gerizekalı turnusolü olarak kullanamıyorum bu şirketi? ben istemez miyim bana da ulaşsınlar, sunum yapsınlar, ilgiliymiş gibi dinleyeyim, aklıma yatmış da ufak pürüzler varmış gibi sorular sorayım, en sonunda kahkahayı basıp siktiri çekeyim, bana bunu satmaya çalışan çakal arkadaşı hayatımdan sileyim..

    anne diyorum, benim neden yok diyorum, bana neden almıyorsunuz diyorum; sesimi duyan yok.
  2. (bkz: jet fadılımsı)
    içeri girdiğimde zengin olacaklarını düşünen insanlar birbirlerini sıvazlıyordu.
  3. 2 yıl önce "sunum" dedikleri şeyi bana zorla dinlettiklerinde -kendi deyimimle- normal üyelik ücreti 500, gold üyelik ücreti 750 lira civarındaydı. en son bu sene başında zincire üye bir başka keriz beni de tuzağa düşürmek istediğinde fiyatların 2 kattan fazla arttığını gördüm. iyi düdüklüyorlar yalnız...

    (bkz: düdüklemek)
  4. böyle sitecilik mitecilikle uğraşmaya gerek yok. benim kudretli kanatlarımın altına giren herkes bir arkadaşından 300 lira alma yetkisine sahip olacak bana %10 verecek. altındaki ilk kişi birinden haybeye 270 lira kazanacak. onun altındakide bir başkasından 300 lira alma yetkisi kazanacak. zincir bu şekilde büyüye büyüye ilerleyecek. bir kişi iki arkadaşını zincire ilave ederse bedavaya 300 lira alma yetkisi kazanacak. hadi ama ne bekliyorsunuz. yakın mesaj kutumu
  5. eylülde bir arkadaş bunun sunumunu dinletmişti bana sonra da zengin olup sene sonunda öğretmenlikten istifa edeceğim demişti. bugün denk geldi sordum zengin olmamış zaten kardeşinin hatrına girmiş işe. iyi de kardeşinin hatrına beni de dolandıracaktın onu ne yapalım.
    tol
  6. türkiye'de mal ya da hizmet satmayarak,sağlamayarak da zengin olunabileceğini kanıtlamış şirkettir.
  7. hakkında soruşturma açılan şirkettir.bildiğim kadarıyla şuan 60k civarı üyesi bulunmakta.tabii mevzu mahkemede kesinleşmeden bir şey demek sıkıntılı fakat üye olunmasını tavsiye etmiyorum.ürünleri söyledikleri değerin altında ve siz zaten ürünü almak için o parayı bayılmıyorsunuz. vaatleri gerçekçi değil ve birilerinin zarar etmesi neredeyse kesin.bu sen olmak zorunda değilsin ama arkadaşın olabilir.hatır gönül diyerek bunlara para yedirmeyin.öğrenciler zaten bu işe hiç bulaşmayın elinizdeki 3 kuruştan da olmayın.
  8. bugün battalbey çiğ köfte'de bir toplantılarına denk geldim. 6 kişi oturmuş bir masanın etrafına, biraz da kuytu biyere geçmişler. ayakta da heyecanlı bir abla anlatıyor da anlatıyor. allah allah sanırsın memleketi kurtaracaklar. sistemden hariç her şeyi konuşuyor yalnız, maksat genç bünyelere gaz vermek, göz boyamak. neyse yedik acısız tek dürüm çiğ köftemizi kalktık.
  9. (bkz: piramit satış sistemi)

    tüketicinin korunması hakkında kanun

    madde 80 – (1) piramit satış; katılımcılarına bir miktar para veya malvarlığı ortaya koymak karşılığında, sisteme aynı şartlar altında başka katılımcılar bulma koşuluyla bir para veya malvarlığı kazancı olanağı ümidi veren ve malvarlığı kazancının elde edilmesini tamamen veya kısmen diğer katılımcıların da koşullara uygun davranmasına bağlı kılan, gerçekçi olmayan veya gerçekleşmesi çok güç olan kazanç beklentisi sistemidir.

    (2) piramit satış sisteminin kurulması, yayılması veya tavsiye edilmesi yasaktır.
  10. çalışanını düdüklemeye çalışan, daha sonra çalışanla beraber halkı düdüklemeye çalışan saadet zinciri.

    ilk iş 20 liralık domaini 1500 tl'ye satarak kilitlemeye başlar.