• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
merlin
ingiliz yapımı bir dizi olan merlin'de sihrin ve doğaüstü yaratıkların diyarı camelot'ta ilerde önemli bir büyücü olacak merlin’in gençlik yıllarını konu almaktadır. kral uther tarafından yönetilen camelot krallığı’nda büyü yapmanın yasak olduğu bir dönemde, doğaüstü yeteneklere sahip merlin adında genç bir adamın yolu ileride tahta geçecek prens arthur’la kesişir. iki genç adamın rekabetle başlayan tanışıklıkları kısa sürede dostluğa dönüşür. dizide belirtildiği kadarıyla hem camelot, hem de diğer krallıkların kaderinde büyük rol oynayacaklardır.dizi final vermiştir.


  1. çok sempatik bir dizidir kendisi. lisedeyken ara ara cnbc-e 'de denk gelirdim.hala tüm sezonlarını izlemiş değilim ama izlediğim kısımlarında beni hiç yormadan kendi naif alemine çekmeyi başarabilmiştir.

    canınız sıkılırsa açıp izleyebilirsiniz. ingiliz aksanlı, kendi halinde takılan büyücülerle keyif verir.
  2. benimde ilk izlediğim dizilerdendir kendisi. ingilizceyi sökmeme baya yardımı dokunduğunu düşünüyorum çünkü merlin yayınlandığı zamanlarda merlin tr adında bi facebook sayfasında yöneticilik yapıyordum ve daha dizi sitelerinde çevrilmemişken yeni çıkan bölümden bazı kısımları çevirip koyuyordum sayfaya, haliyle bilmediğim birsürü kelime öğretti bana :)

    not: dizinin sonu baya kötüydü.
  3. ne kralmış arkadaş, diye söylenir durur insan. hayatı efsaneye dayanan ve aslında merlin diye bir büyücüsü falan olmayan arthur'un hayatı.
    efsanede bile okurken abooo! ne biçim entrika dönmüş dersiniz. evire çevire bin tane film yapmışlar.
    bu da dizisi. fantastik film sevenlerin hoşuna gidebilir. arthur için izlenir diyenler de olabilir, çok yakışıklı ve çok beğenilen bir ingiliz aksanı var.
    efsanesinden de farklı bir dizi olmuş. hizmetçisi ile evlenen arthur efsaneye göre eşi tarafından aldatılmış. dizide temize çıkarılmasına rağmen gwen hem dizide hem efsanede bana itici geldi. ne öyle kocasını lanetlemeler, lancelot'la olur olmaz işler çevirmeler...
    dizideki gwen karakterini kimse beğenmiyor. efsaneye göre gwen yaşadığı yerlerin en güzel kadınıymış.
    ben dizide en çok bilge ejderhayı ve onun sesini sevmiştim.
    tarihi mitoloji üzerinden anlatalım diyen yönetmenlerin bize masal tadında sundukları merlin çok şey vaadetmiyor.
    ama temiz, ailecek izlenebilir. savaş ve aksiyon sahneleriyle bu tarzı sevenleri mutlu edebilir.