1. troll barındırmayan ve trollere müsaade edilmeyen bilginin ön planda olduğu, yazar değilde okur odaklı olan bir sözlük.

    edit: 20 temmuz 2016 tarihi itibariyle kapanmış.
    quess
  2. tıpkı youreads gibi, ekşi sözlük benzeri aşınmış ve yıpranmış sosyal medya unsurlarına tepki olarak ortaya çıkmış oluşum.

    troll, küfür, hakaret, saçma tespitler, gereksiz anketler, rezaletler vs ile uğraşmamak için sığınacak bir liman olarak ilgimizi çekti.

    trafik yeterli midir, bence değil. ancak siteye girdiğinizde ekşi sözlük'ten kaçma gerekçelerimizi anlamış, bunlara teker teker çözüm getirmiş bir yapı ile karşılaşıyoruz. ki benim için önemli olan da bu.
    bori
  3. her sözlüğün, her internet sitesinin bir kuruluş amacı bir tarzı vardır. mesela ekşi kutsal bilgi kaynağı olma amacıyla başlığı yolda inci sözlük şimdi de bir tip onedio formatına dönmeye yüz tuttu. örnek olarak youreads kitap, müzik, film gibi anabaşlıklar üzerinde iddialı bir yapı olarak karşımıza çıktı. inci sözlükte hep beraber goygoya koşalım mantığı vardı.

    peki meta sözlük bu bilinen oluşumlar gibi bir amacı olan bir oluşum muydu? cevap kesinlikle evet. buradaki amaç bilgiydi. bunu diğer sözlüklerden nasıl daha iyi uyguladı. beğenme favorileme gibi fasilitelerin dışında bilgilendirici oylama, komik olarak oylama getirdi. haliyle bilgilendirici girdililer listesine bakıldığında boş girdi olmuyor. işte okur amaçlı yapısını bu şekilde koruyor.

    son derece teknik detaylar içeren uluslararası kaynaklara dayandırdığınız bir girdiniz, siyasi, popülist girdiler arasında kaybolmuyor. bu şekilde emek daha çok karşılık buluyor ki yazarların için çok önemli bir geri dönüş. yani okur amaçlanırken yazar da gözetiliyor. yazar olmanın başka bir anlamı olabilir mi? tek amacı okunmak sonuçta.

    çok gelişmiş bir kategorileme sistemi var. zaten sözlük mottosunu buradan alıyor. bu şekilde kafa karışıklıklarının önüne geçiliyor, konu konu girdi okuma şansı tanınıyor.

    keyifli bir sözlük.
  4. bir youreads olmayan site.
    psk34
  5. her konuda bilgi paylaşımı yapılan, yazmak kadar okumayı da sevdiren çok güzel bir sözlük.
  6. ekşi tünelinden çıkınca youreads ile birlikte denediğim sözlük.

    sanırım orası daha iyi gençler.
  7. "ekşi sonrası" dönemde yıldızı parlayan iki sözlükten biri.

    çok hızlı büyüyor bu iki sözlük, kaldırabilecek mi, görelim.
    bori
  8. üzüldüm.. şaşırdım da. iyi kötü zamanlarım oldu, belki de kötü ayrıldım kendimce. akıbetinin böyle olmasına ama üzüldüm; her şeye rağmen güzel insanlar da tanıdım ben orada hali hazırda hayatımda olan.
  9. bir üzücü darbe daha. tam toparlanırken yenisi. yenisi ve yenisi...
    zannediyorum ki insan kırıla kırıla bitip yok olmuyor.

    çok güzel umutlarla ve tertemiz başlamıştık oysa ki. müthiş insanlar tanıdım.
    umuyorum ki ileride, hani geçmişten bir şey geldiğinde sımsıcak sarılırsınız ya, işte öyle geri gelsin ve sarılalım.

    dinleyen, hayatıma giren herkese teşekkür ederim oradaki.
    meta sözlük saksısına diktiğim tüm yazılarımı, buraya getirip toprağa yerleştireceğim.
    muhakkak dibinde meta sözlük saksısı kalacak.

    iyi ki gelip yazdın larden. benim elim varmadı.
  10. youreads ile benzer hedefleri olduğu için ara ara açıyor, hem site özelliklerini hem de sosyal dokusunu inceliyordum. hatta bazı yerlerde, moderasyon açısından aa evet bizde de bu tip işlemler kavgaya dönüşüyor demek ki her yerde aynı deyip kendimi rahatlatıyordum. sevenleri ve belli bi takipçi kitlesi vardı. kapatma kararına saygı duymakla beraber devam etse daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. yine de yalnız değiller iki site yazılım olarak farklı olsa da misyon ve vizyon olarak birbirine benzer. gelenler hoş gelmişler.
    abi