1. metro turizm denen sözde firmanın her defasında başka bir olayla karşımıza çıkması ve en son durumla beraber olması gereken boykottur.

    ailen için, kendin için, arkadaşın için can güvenliğin için bu liste uzar. kullanmayın bitsin.
  2. "gidilebilecek başka otobüs firması mı var" sözüyle "yola devam" edilecek olan kampanya.
  3. zaten eskiden beri sevmem ben bu firmayı. bir kere bile kullanmışlığım yotkur. geçen sene mavininin yaptığı iğrenç olayla gündeme gelmişti. bilen bilir şimdi tekrar söylemeyeyim. bunu yapan muavinin facebook paylaşımları olayın iğrençliğini kat be kat artırmıştı.

    şimdi yeni bir olay daha. adana'da bir eve girip anneyi spreyle bayılttıktan sonra 4 yaşındaki çocuğu kaçırıp tecavüz eden kişi yine bu firmada çalışıyormuş. seçerek mi alıyorlar acaba merak ediyorum. bir insan nasıl bu kadar aşağılık ve iğrenç olabilir aklım gerçekten almıyor. vicdani suçlar arasında hırsızlığı da adam öldürmeyi de bir nebze anlarım. ne bileyim gözünü para hırsı ya da öfke bürümüştür. yine olmaması gerekir ama savunması yapılabilecek suçlardır. ama tecavüz ya da cinsel herhangi bir suçun savunması olmaz diye düşünüyorum. direkt olarak başka birinin en mahremine el uzatmak oluyor. kurbanın hayatı boyunca atlatamayacağı bir psikolojik travmayı da beraberinde getiriyor. hele hele bunu küçük birine yapmak... korkunç bir şey. normal bir insan küçük birine baktığında en fazla hissedeceği şey sevgi olmalı. çünkü masum, saf ve temiz varlıklar onlar. daha konuşmayı bile doğru düzgün bilmezlerken... yetişkin birine yapılması bile kabul edilemeyecek bir şeyi nasıl bir canlı küçük birine yapar. bir de mahkemeler bunları serbest bırakıyor. o daha da fena. neyse. böyle haberler gördükçe kan beynime sıçrıyor.
    jimi
  4. çoğunlukla ortaya çıkan rezaletin bu kuruma ait olmasının sebebi çok geniş bir ağa ve çalışan sayısının çok fazla olmasından kaynaklanıyor olacaktır. yani zannımca a firma muavini b firma muavini farkı pek yok ülkedeki otobüs firmalarında. hiçbiri özenle seçerek almıyor.

    işe aldığı insanlardan birkaçı böyle bir halt ettiyse bu firmanın değil o kişilerin suçudur.

    şahsen gözümde israil'i boykot etmek için coca-cola içmemekle aynıdır