1. tum zamanlarin en iyi basketbolcusu, bir nesile basketbolu sevdiren insan. efsane sifatini hak eden nadir kisilerden. eger umutsuzluga duserseniz, acin eski maclarindan birini, mesela utah'a karsi final serisi 5. macini . 38 derece atesle 44 dakika sahada kalan adamin gozlerine bakin. kaybettiginiz umudu belki yeniden kazanirsiniz.
    jordan gibi "kazanan" sanirim basketbola bir daha gelmeyecek.
  2. bence kareem abdul jabbar dan çok çok daha iyi bir basketbolcu, dönemin en iyi ikinci takımı utah'ın şampiyon olamama sebebi. altın halka küpesine kurban olduğum^:swh^ efsane işte.
  3. modern dünyada reklam piyasasının tanıtımların etkin bir şekilde dönmediği yakın dönemde nike'ı batmaktan kurtaran sonrasındaysa kendi tekstil markası air jordan'la nike'ı da kendisi gibi havada uçurtan bir efsane.hakkında sayısız şey yazılıp çizilebilir bu bile ne kadar büyük bir sporcu olduğunun kanıtıdır.

    bir yanda sevinç gözyaşlarıyla şampiyonluğu hardcore nba zamanlarında mütevazi efsaneler arasında kazanmış bir adamın asaleti, bir yandan kral diye atfedilen bencil bir çakma jordan'ın şampiyonluk naaraları.
  4. "her basketbolcu bir gün michael jordan olmak için çalışıyor, bense her gün michael jordan olmak zorundayım" demiş bir keresinde.

    sanırım bu da efsaneliğini anlatıyor.
  5. "i've missed more than 9000 shots in my career. i've lost almost 300 games. 26 times, i've been trusted to take the game winning shot and missed. i've failed over and over and over again in my life. and that is why i succeed."
  6. dünya spor tarihinin en büyük karakterlerinden biri. oynadığı sporu yücelten, insanların gözünde daha iyi bir noktaya taşıyan müthiş sporcu.
  7. son zamanlarda curry ile kıyaslanır hale gelmiş olsa bile, efsanedir ve öyle kalacaktır. liderdir, kazanıcıdır (winner dememek için uğraştım) ve her daim güven verir.

    takım arkadaşları, oyunun en zor anlarında onun gibi birinin takımlarında olduğunu biliyor olmanın çok rahatlatıcı ve güven verici bir his olduğundan bahseder.

    ekibi ile birlikte yükselmiştir, yanındakileri de zirveye taşımıştır.
    bori
  8. majesteleri, basketbolun eş anlamlısı, basketbolun tanrısı !!!

    edit: curry ile kıyaslanma durumuna gelince, oyun olarak kıyaslanması için 10 yıl gibi bir süre gerekiyor. ondan sonra kıyaslanma yapılır. keza kıyaslanma yapılsa bile curry, majestelerini izleyerek bu seviyeye geldiğini unutmamak lazım.
  9. Gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu değil, en iyi sporcudur benim gözümde. Bir denver nuggets - chicago bulls maçında mutombo'ya seslenerek gözleri kapalı attığı serbest atış efsanedir. Curry asla jordan ile kıyaslanamaz, salt atletikliği yeter majestelerinin.
  10. yeryüzüne gelmiş en büyük basketbolcudan ziyade en büyük sporcudur. onun mertebesine ulaşmak zor. yıllardır kimlerle kıyaslanmadı ki? önce kobe, sonra lebron, yeni yeni curry ile kıyaslanıyor. çok çok zordur ama tahtını kaybetmesi. sadece yetenek yetmez, mental açıdan da ulaşılmaz durumdadır neredeyse.