• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.25)
mientras duermes - jaume balaguero
cesar mutlu olamamaktan muzdarip bir apartman görevlisidir. insanlar mutlulukları paylaşadursun, o da etrafındaki herkesle mutsuzluğunu paylaşıyor. bir kapıcı olarak çalıştığı için de apartman sakinlerini mutsuzluğuna hedef seçiyor. cesar, sürekli mutluluk saçan ve gülümseyen clara'yı mutsuz etmeyi kafaya koyuyor. sonra işler biraz çatallanıyor. mutsuzluğun insan hayatına nasıl da kolayca sokulduğunu ve bir daha gitmemek üzere yerleştiğini hayretle göreceğiniz bir ispanyol yapımı.


  1. 2011 çıkışlı Jaume Balagueró filmi. özellikle gerilim tarzında film arayanlar için ideal. ayrıca rec(2007) ile ispanyol sinemasının umut vadeden sinemacısı Balagueró'nun kaçırılmaması gereken bağımsız sayılabilecek eserlerinden biri. karakterine şıp diye oturan luis tosar barındırır.
    sde
  2. orjinal ismi mientras duermes olan film. şu ana kadar izlediğim filmler arasında belkide en çok sövdüğüm her saniyesinde küfür ettiğim bir karakteri (cesar) barındırır. anayurt oteli'nin zebercetini anımsatır insana.

    duygularımı bir kenara bırakıp eleştirel bir gözle bakacaksakgerilim filmiyse eğer bu film, insanı gerçekten gerecek başarılı bir karakter yaratılmış. spoiler vermek istemiyorum ancak karakter açıklamadaki gibi çok mutsuz ve etrafına sürekli sıkıntıyı veriyor.
  3. allah belamı versin nerden buldum da izledim dediğim ender filmlerden. gerilim filmlerinde kolaylıkla koltukta yavru kedi kıvamına gelebilen bir insanım tamam da bu bambaşka. insan bu filmden esinlenilmiş sahneleri rüyasında görüp çevresindekilere kötü kötü bakar, surat asar mı? yapılıyor walla.

    çok iyi filmdir ama izlemeden önce iki defa düşünün, aklınızda kalacaktır. sleep tight!
    mesut
  4. hollywood a olsa şu anki bilinirliğinden kat kat meşhur olacak çirkin karizmalı muhteşem oyuncu luis tosar ın katıksız kötülüğü bize hissettirirken tek başına sırtladığı gergin ve iyi film. luis tosarın ne güzel psikopata bağladığı konusunda başka örnek isteyenlere te doy mis ojos önerilir.