1. isviçre'nin en büyük perakende şirketi, en büyük süpermarket zinciri ve en büyük işvereni. ayrıca dünyadaki en büyük kırk perakende şirketinden biridir. türkiye'de faaliyet gösteren ve 1975'e kadar çoğunluk hisselerini elinde tuttuğu migros türk'ün kurucularındandır.
  2. plastik şişeli akmina sade sodalarını bulabildiğim tek markettir. bu sodanın normal fiyatı 3,45tl'dir ancak haftada bir veya iki haftada bir 2,50tl'ye düşer. henüz bu indirimin mantığını ve zamanlamasını çözemediğim için hep 3,45tl'den alırım ve bünyemde kazıklanma duygusu yaratır. ayrıca indirimler için money club card adında bir market kartları vardır.
  3. genelde üç beş kuruş daha pahalı fiyatlara sahip markettir. money club card da da puan biriktiremedim bir türlü, anlık indirimler dışında bir faydasını göremedim.
  4. memleketteki en pahalı market olmasına rağmen; "bir gün değil her gün ucuz" sloganıyla kendini pazarlayan firma. migros bile ucuz olduğunu iddia ediyorsa, pahalı olan kim? bim yada a101 mi?
  5. biranın yanına tuzlu fıstık arıyorsanız, migros marka olanını tercih edebilirsiniz; bol, ucuz ve de lezzetlidir.
  6. kendimi daha becerikli hissettirdiğinden jet kasa kullanmakta ısrar edişim; alışverişimde özellikle meyve sebze olduğu vakit onu oraya bir amaçla koyanları şahsıma küfrettiriyordur muhtemel. belki market bazında jet kasa arızaya geçme oranlarına, ortalama işlem sürelerine bakılarak tespit edilecek hevesli fakat kabiliyetsiz müşteri kitlesi de done olarak kullanılabiliyordur, iyi tarafından bakmaya zorlarsam.
  7. 1925 yılında zürih'te tek bir kamyonla temelleri atılmış perakende şirketi.

    gottlieb duttweiler isimli zat, yüklermiş kamyonuna malları ve köy köy gezip satarmış.

    sonra "güzel fikir lan, biz de yapalım" diyenler türemiş ve gottlieb efendi de "restinize rest ulan" demiş ve kendi sattıklarına migros etiketi yapıştırıp satmaya başlamış. tabii köylü de "gottlieb'den başkasından almayız biz" deyince migros büyümüş ve başka kamyonlar da eklenmiş bünyesine.

    sonra işler büyüyünce türk pazarına da girmişler, kendi bankalarını da kurmuşlar... böyle böyle büyümüş bu marka.
  8. lam'ı cim'i yok migros var sloganını benimsemiş fakat benim halâ bu sloganını anlayamadığım markettir.
    genelde jet kasayı çok kullanan olmadığı için jet kasaya yönelmişimdir,ben ödeyip çıkarken kasada arkamda bıraktığım sırayı görünce mutlu olmuşumdur.
    ben kimseye muhtaç degilim siz sıra bekleyin edasıyla poşetimi alıp uzaklaşmışımdır.
  9. sanıyorum türkiye'deki en pahalı ve içeriği geniş marketler zinciri. ürünlerini genellikle pahalı markalar oluşturur. arkadan çalan ince caz yada klasik müzik eşliğinde kişilere ortam sevdirilerek daha çok alışveriş yapmaları sağlanır. ülkemizde ailelerin çocuklarını dolaştırmak için bile gittikleri görülmektedir.
  10. sanıldığının aksine aşırı pahalı değil diye düşünüyorum. yani meyve sebze gibi şeylerde elbette semt pazarından pahalıdır fakat migros markalı ürünlerinin bim, a101 gibi marketlerdeki muadillerinden çok farkı yok sanırım. bu şekilde bakıldığında yeşil sermaye marketlere alternatif olması açısından iyidir.