1. 17.000 (yazıyla on yedi bin) türk lirasıdır.hiçbir konuda uzlaşamayan sayın vekillerin maaşlarının artırılması konusunda firesiz uzlaşabildiği tek konudur ayrıca.
  2. daha önce defaatle söyledim tekrarlayım, bu milletin vekil adayları sınav ile seçilmeli ve tüm siyasi kariyeri 4 yıl ile sınırlı olmalıdır. 550 milletvekilini kpss'ye sokalım en fazla 15-20 tanesi 90 ve üzeri puan alabilir.

    tanım : hak edilmeden alınan maaştır.
  3. emeklilik maaşı ve hakları ayrıca dudak uçuklatır. 2 yıl vekillik yaptıktan sonra kazanılır.
  4. orta ve alt gelir grubundaki insanlar için ciddi miktardır. emeklilik olayları ise tamamen saçmalık, yaşam boyu rant aracıdır. 4 yılda bireysel emeklilik.

    bir de şu boyutu var tabi; milletvekillerinin çoğu zaten zengindir. il parti meclislerine verilen bağışlar, reklam giderleri vb. devasa maddi külfet gerektirir.

    milletvekili olabilmek için sahip olman gereken maddiyat göz önüne alındığında (istisnalar vardır muhakkak), maaş, genel olarak zengin bir insan için alıştığı hayatı idame ettirebilmesini sağlayacak bir meblağ değildir ancak etiği kaybolmuşları için milletvekili olmak rant sağlayabilecek kapıları açabilme şansına ve bağlantısına sahip olabilmektir. yoksa maaş onlar için belki vade ile alınmış kol saatinin bir taksidini karşılar.
  5. fakirlere dert olmuş maaştır. başkalarını aşağı çekeceğinize, çalışın kendinizi yukarı çekin. büyük türk milletinin vekili bunlar, az bile alıyorlar. şeklinde düşünür halkımızın çoğu diye tahmin ediyorum.
  6. atatürk, öğretmen maaşını geçmesin derken doğru söylemiştir. sayısal loto daha helaldir kanımca, en azından ileri düşünmeye çalışıyor insanlar.
    han
  7. 17 bin değildir. milletvekilleri çoğunlukla emeklilik şartlarını sağladıkları için (49 yaş ve 15 yıl çalışma) aynı zamanda emekli maaşlarını da alırlar. böylelikle maaşları 23.190 lira olur.

    ayrıca komisyon görevlerinden de para alırlar.

    parti yönetici organlarında görev alanlar (myk, parti meclisi, vb.) bu "görev"lerinden dolayı ayrıca para alırlar. bütün bunlardan ayrı olarak, yol (hususi makam aracı ve korumalar), yemek (bütün bunların ve misafirlerin yemeği), çiçek, bahşiş ve kırtasiye gibi türlü "görev masrafları" ödenir.

    ayrıca danışmak isterlerse diye danışmanları, sekreterleri, her tür temsil ve ağırlama giderleri, ankara dışında bulundukları süre için harcirahları, vb. ödenir.

    ortalama milletvekiline ödenen para aylık 50 binin altına düşmez.

    ayrıca, avrupa ortalamasında milletveliki maaşlarının milli gelire oranla en yüksek olduğu ülkeyiz. küçük norveç'ten
    minicik hollanda'dan, zerre kadar ingiltere'den daha yüksek maaş ödüyoruz, gelirimiz daha az olduğu halde.

    dünyanın gelişimiş ülkelerinde mv maaşı/milli gelir %7-15 arasında iken bizde bu oran %80 gibi inanılmaz bir orandır.

    yani bizde milletvekili, vatandaşın bir yılda kazandığını bir ayda cebe indiren adam demektir.
  8. işin daha kötüsü milletin bu vekillerinin bizlere reva gördüğü hayatı hepimiz kıvrana kıvrana deneyimlerken kendileri yemek, sağlık, ulaşım, barınma, seyahat gibi hizmetleri bedelsiz olarak alabilmektedirler. o 50 bin de cep harçlıklarıdır.
    mesut
  9. üzer.
    sabahları simit parasını dahi zor denkleştiren kişilerin olduğunu gördükçe üzer.
    bazılarının bu parayı hak ettiklerini düşünmesi daha fazla üzer.