1. şu an ülkede en gereksiz ve işe yaramayan kurumdur. emniyet genel müdürlüğü ile beraber, bırakın ülkeyi, başkenti bile hatta ve hatta bırakın başkenti başkentin en kritik 2-3 noktasını bile korumaktan aciz kurumlardır bunlar... gabonda sözde fetö terör örgütü (!) mensubu kişileri bulabilirler, ama burunlarının dibinde vızır vızır dolaşan bomba yüklü araçları bulamazlar... o kadar beceriksizdirler ki, en önemli toplantılarının ses kaydı dışarı sızabilir (bkz: suriyeden 8 füze attıralım) teşkilatın başında vasıfsız, eskiden astsubay olan biri vardır. vasıfsızlığı astsubay olmasından değil ne yapacağını bilememesinden gelir. çünkü bi siyasete atılmaya kalkar, sonra bunun kulağını çekerler vazgeçer... ne yapacağını bilmeyen meczup bir adamdır bu zat. cumhurbaşkanı git der gider, gel der gelir... istihbarat teşkilatı kavramının içini boşaltmışlardır bunlar... koca teşkilatı hükümetin oyuncağı haline getirmişlerdir. oysa istihbarat teşkilatları yapısal olarak hükümetler üstü bir yapıdır, öyle olmalıdır. bu özelliğini kaybedip hükümet güdümüne girerse son bir kaç yılda yaşadıklarımız yaşanır. ve teşkilat işlevini kaybeder. sözün özü, işlevini tamamıyla kaybetmiş, hiçbir işe yaramayan ve kapatılması gereken kurumdur. kapatılırsa en azından bir daha ki patlamada ki çok uzak bir tarihte olmayacaktır kanımca, napalım istihbarat teşkilatımız yok der avuturuz kendimizi...
  2. eskiden bu ülkenin en önemli kurumlarından biriydi ama eskiden...
  3. akşama kadar oturup ne yaptıklarını merak ettiğim personele sahip teşkilat.

    bir hasta düşünün, doktora gidiyor. doktor adama uzaktan uzaktan bakıyor. yardım etmiyor. ve adam ölüyor. doktorun ihmali yüzünden. yapması gereken işi yapmadığı için. ve bundan hiç etkilenmeyip sonraki gün işe geri gelebiliyor. maaşı yattığında huzurlu biçimde harcamalarını yapabiliyor.

    arada bir fark göremiyorum.
  4. şu saatten sonra öyle bir kurumun olup olmadığını düşündürtmektedir ankara patlaması bana. amerikan konsolosluğu önceden vatandaşlarını uyarıyor ama bizim dünyadan haberimiz yok. bu da türkiye halkına gösteriyor ki artık insanımızın canının değerini..
  5. tam olarak neye yaradığını -artık- bilemediğim devlet kurumu.
  6. cumhurbaşkanına hakaret edenleri bulan beceriksiz bir kurum.
  7. oslo görüşmelerinde metropolleri patlayıcılarla doldurdunuz süreci sabote ediyorsunuz dediklerinde pkklı süreç başka o iş başka diyordu. şu ülke insanları oydan daha değerli olsaydı gözlerinde konuşma şu şekilde olmalıydı; pkklı: hem süreç diyorsunuz hem metropolleri bomba ile doldurmamıza izin vermiyorsunuz, mit temsilcisi: süreç başka o iş başka.
    tanım: milli olduğundan şüphe duyduğum teşkilat. tahminen yabancı istihbaratların toplaştığı, bölük pörçük bir yapı durumunda. nasıl ıslah edilecek hiçbir fikrim yok.
  8. mossad'a sd'ye cia'ye ve hatta mi5 ile mi6'e taş çıkartacak derecede özverili çalışan kurum.

    bugün bir kez daha kanıtladı bunu. (bkz: 13 mart 2016 ankara patlaması)
  9. sürekli halk tarafından tepkiye maruz kaldığı için en azından belli bir süre çalışmaları hakkında bilgi edilebilmesi için şeffaf davranması gereken kurum.
    bear