1. adalet ve kalkınma partisi ile birlikte ülkenin diğer bir bölücü partisidir. başkanlık anayasa değişikliği sayesinde bütün vatan hainlerinin bu iki parti bünyesinde toplandığını görmüş olduk.
    ttsr
  2. bugün itibariyle türk siyasetinin kara defterine ismini kazımıştır. bizleri bir daha haklı çıkartmıştır. yeni anayasa için evet diyeceğini referandum da hayir diyeceğini söyleyip çocuk kandirmakla işe başladılar. ben inanıyorum ki referandum da çok yakın rakamlar olmak kaydıyla milletimiz hayır diyecek ve başkanlık işini tozlu arşiv raflarına kaldıracağız. burada önemli olan hayır diyen bizlerin tüm yakın çevresini ikna etmektir. neden hayır denilmesinin gerekli olduğunu her ortam da dile getirmeliyiz.
  3. son bi senedir akp'nin götünü yalamakla meşgul olan parti.
  4. milliyetçilikten ziyade başka şeylerin ön planda olduğu bir parti. ismi niye böyleyse artık. benim gözümde daha çok mübadele döneminde balkanlardan anadoluya dönen kişilerin partisidir. istisnaları elbette vardır. ama ben onlara şimdilik değinmek istemiyorum. çünkü milliyetçilikten daha çok ön planda olan şeyleri açıklamayı düşünüyorum.

    şimdi bu göçler sonucunda, ister istemez, türk olsalar bile bu insanlar dışlanmış ve belli bir kimlik arayışına girmişler. türküm demişler olmamış; müslümanım demişler olmuş. olan şey ise anadoluda yaşayan insanlar tarafından kabul edilişleri, ki o da "kısmen".

    gerçekten de zor bir şey, kendi atalarının öz vatanında dışlanmak, bir nevi vatansız kalmak. anadoluda, türklüklerinden daha çok müslümalıklarıyla kabul gördükleri ve balkanlardan türk ve müslüman kimliklerine sahip oldukları için zulme uğrayıp atalarının topraklarına dönmek zorunda kalmış olduklarından dolayı seküler olmayan bir milliyetçilik anlayışını benimsemişlerdir. bbp böyle bir partidir mesela. mhp ise o kadar göstermese de aynı çizgidedir.

    mhp'nin seçmen kitlesi, bir yerde, kendi atalarının topraklarında, kendi halkı tarafınca dışlanan ve bu sebepten dolayı halkına yaranmak için müslüman ve milliyetçi kimliklerini ön plana çıkarmaya çalışan bir kitledir. haliyle stepnelik yapma mecburiyetindeler, ne yazık ki.

    kabul edilme konusunda bir kaç şey daha eklemek gerekirse, anadoluya dönüşleri anadoluda yaşayanlarca yadırganması kaçınılmazdı. ancak bu insanlar kendi emekleriyle var oldular anadoluda. toprağı işlemesini bildiklerinden devlet tarafından destek gördüler ve memleketi ileriye taşıdılar mesela. ellerini taşın altına koydular yani. ama üzerinden ne kadar geçerse geçsin, yine de kahvehane köşelerinde "gavur tohumları, devlet kendi halkına bir şey vermedi de bunlara arazi verdi" deyip duyuyorlar işte. saçma.
  5. 9 şubat 1969 tarihinde kurulan, türk-islam ülküsü ve özellikle türk milliyetçiliğini savunan siyasî parti. kurucusu (bkz: alparslan türkeş) olan partinin, günümüzdeki genel başkanı (bkz: devlet bahçeli) 'dir.
  6. bir zamanlar bütün fikirlerini benimsediğim lakin son 7 8 senedir hemen hemen her fikrine karşı durduğum siyasi parti.rahmetli başbuğun ilkelerinden,görüşlerinden tamamen uzak ve tabanın yenilikçi fikirleri karşısında üç maymunu oynaması da kendilerinden iyice soğutuyor seçmenleri.
  7. bir siyasi parti ancak bir siyaseti olan parti.

    ekonomiye bakışı, merkez bankası ve para politikası hakkındaki fikirleri, işsizlik ve enflasyon ile hangi ekonomik anlayışa göre mücadeleyi seçeceğini bilen var mı?

    avrupa birliğine bakışı nedir mesela eşit üyelik gibi basit bir cümlenin ötesinde, insan hakları, demokrasi konularında bir çalışmaları var mı?

    suriye-rusya-ırak gibi dış politika konularındaki tutumu ne olacaktır, türkmenler dışında dış siyasete dair bir düşünceleri var mı yoksa kendi kabuğumuza mı çekileceğiz?

    eğitim politikası nedir, tarım politikası nedir, kadın politikası var mı?

    sorular çok ancak seçim döneminden seçim dönemine kurulan 3 5 beylik laftan daha iyisini yapmak lazım.
  8. söz de ülkeye demokrasi getirecek olan ama daha parti içinde ki diktatörlüğü görmezden gelen siyasi parti.