1. aslında sadece bir örnek. evrimin gerçekleşme süreçlerinin hayatta kalmak ve üremek ekseninde doğal seçilim biçiminde açıklanmasına bir tepki. sigara içmenin hayatta kalmakla, üremekle ne ilgisi var. mesela at yarışı oynamanın da bi ilgisi yok gibi geliyor bana. insan temel güdüleri hayatta kalmak ve üremekse bu doğrultuda milyonlarca yıllık evrim süreci geçmişse bugünkü maymunlar neden at yarışı oynamıyor? demek ki evrim sürecinde başka başka şeyler de var, hükmetmek gibi, yok etmek gibi.

    beyin gelişimi hayatta kalmak ve üremek olarak değil, her türlü konuda en az şeyi yapıp en çok şeyi elde etmek üzerine evrimleşmiş olmalı.
    abi
  2. bağımlılık neydi, bağımlılık yetersizlikti, bağımlılık mutsuzluktu, hayata hüküm süren yoksunluktan beyhude kaçış çabasıydı. hayatta kalmak için kaçarsın. kendinden kaçarsın. bir zavallı olarak hayatta kalırsın. ama sonuç olarak kalırsın.

    sigara insan bedenine zarar verir ama insan soyuna olan zararı bana kalırsa tartışılır.

    bilinç geliştikçe bedene yabancılaşır. bedene zarar vermeye meyilli olur. zira sahiplik duygusu zedelenir. hal böyle olunca beden bir mabed olmaktan çıkar.

    insan boş vakti olduğu için bağımlı olabilir mi? (bir varsayım)
  3. uyuşturucu bağımlısı olmaktan evladır.
    mnb
  4. ahanda evrime kafa atan, bacak sokan başlık...
  5. milyonlarca yıl evrimleşip, evrenin bilinen en gelismis varliklari olup, evrim/doga/tanri tarafindan hemen her zorluga gögüs gerebilecek sekilde donatilmis, havasi/suyu/topragi ile her ihtiyaci önüne konmus insanlarin, bir kölelik sisteminde köle olarak yasamadigi zaman, ac kalip ölecegini, aciz ve zayif, zavalli varliklar olduklarini zannetmeleri ile benzer seylerdir.
  6. ''tamam arkadaş bu kadar gömmeyin biz tiryakileri'' der ve sigaramı yakarım.