• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.80)
misfits
misfits, ingiliz e4 kanalında yayınlanan bir komedi drama dizisidir.

dizi, birbirini tanımayan 5 gencin fırtınaya yakalandıktan sonra süper güçler kazanmasını konu alıyor. ilk bakışta heroes'a benzetebileceğiniz diziyi heroes'dan ayıran ise bu süper güçler kazanan gençlerin dünyayı kurtarmaya veya dünyayı kötülükle yönetmeye kalkışmaması. misfits'te her karakterin kendine özgü sorunları vardır, ne iyidirler ne de kötüdürler, sadece uyumsuzdurlar ve süper güçlerinden hiç memnun değildirler.

yakalandıkları fırtına sonrası kelly insanların düşüncelerini duymaya başlamıştır, sporcu curtis ise yaşadığı kötü bir olay sonrası zamanda geri gidebilip yaşadığı olayı düzeltebileceğini fark eder. parti düşkünü alisha insanların tenlerine dokunduğu anda onları cinsel olarak azdırma yeteneğine sahip olmuştur. utangaç simon karakteri ise sosyal ortamlarda görmezden gelindiği zamanlarda görünmez olabilme ve kendini iyice zora sokmakta üstüne yoktur. son olarak nathan'ın fırtınadan sonra henüz keşfedebildiği bir yeteneği yoktur.


  1. süper kahramanlık kavramını tiye alan, ingiliz fantastik absürt komedi dizisi.

    kamu hizmetleri sırasında üzerilerine düşen tuhaf bir yıldırım ile doğaüstü güçlere sahip olduklarını fark eden kamu hizmetine mahkum edilmiş bir grup gencin, eğlenceli maceralarını ve ilişkilerini konu almaktadır. kimi karakterlerin edindikleri özel güçler o kadar saçma sapandır ki, ne amaçla kullanacaklarını bile bilemezler.

    resmi tanıtım sayfası

    2013'te yayınlanan 5. sezonun 8. ve son bölümüyle birlikte dizi finali gerçekleşmiştir.

    - misfits -
    Yayın tarihi: 2009 - 2013
    Tür: Aksiyon, Drama, Bilim kurgu, Kara mizah, Doğaüstü
    ülke: ingiltere
    kanal: e4
    Yönetmen: Jonathan van Tulleken - Nirpal Bhogal
    Oyuncular: Nathan Stewart-Jarrett, Joseph Gilgun, Iwan Rheon
    sezon sayısı: 5
    bölüm sayısı: 38
    Bölüm süresi: ort. 45 dk.
  2. aptal kutu dünyasının en aykırı yapımı. bir doğa olayıyla özel güçler kazanmış bir grup gencin hikayesi. e nerede bunu aykırılığı derseniz, size biraz şu özel güçlerden bahsedeyim:

    çocuğun teki süt kontrol edebiliyor. bir kadın dokunduğu herkeste kendisine karşı cinsel arzu oluşturuyor. biri, başkalarının güçlerini onlarla cinsel ilişkiye girerek ellerinden alıyor. biri dövme iğnesiyle insanları birbirine aşık ediyor. bir başkası kendisini grand theft auto oyununda sanıyor. hamile bir kadın da bebeğini taşımak istemediğinde başkasına transfer edebiliyor. heh bir de bir maymunda insana dönüşme yeteneği var. bunlar gibi nice yetenek var tabi. ana fikri almışsınızdır.

    yani bu dizi öyle bildiğiniz kötülerle savaşan bir avuç genci anlatmıyor. özel bir düşmanları da yok. hayatın kendisi dışında.

    gülerek eğlenerek, bazen de ağlamamak için kendinizi zor tutarak izlediğiniz misfits, beş sezondan oluşuyor ve iki adet mini bölümü bulunuyor. bazıları için hala bitmemiştir misfits, kabul etmezler o finali. bazıları için de ilk sezonların yıldızı olan nathan young gittikten sonra son nefesini vermiştir dizi.

    süper güç dizisi değildir. olsa olsa anti-süper güç dizisi olur. karanlık mizahı, buram buram ironi kokan sahneleri ile aykırılığın ve absürtlüğün sınırlarını zorlamış elbette bir ingiliz dizisi.