• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
missing - costa-gavras
filmde, 1973 yılında şili'de gerçekleşen darbe sırasında oğlunu yitiren amerikalı bir babanın, bu ülkede oğlunu arayışı anlatılıyor. geniş ölçüde tutuklamaların olduğu günlerde amerikalı yazar ve yapımcı charles horman evinden alınır ve ondan sonra, kendisinden haber alınamaz. eşinin iki hafta boyunca yaptığı araştırmalar da fayda etmez. bunun üzerine charles'ın babası edmond (jack lemmon), oğlunu aramak için abd'den şili'ye gelir.
baba horman, şili'de kaybolan oğlunu ararken şili darbesine ilişkin birtakım ipuçları elde eder. takip ettiği ipuçları onu, oğlu charles’ın siyasal sebeplerle cunta tarafından ortadan kaldırıldığı sonucuna götürür. tüm yolları deneyerek, oğlunu bulmaya çalışırken, özellikle kendi yurttaşları tarafından türlü güçlüklerle karşılaşır. film bu ipuçlarının değerlendirilişi ile siyasal bir eleştiriye dönüşür.


  1. kayıp (ingilizce: missing), costa gavras'ın yönettiği başrollerinde jack lemmon, sissy spacek, melanie mayron, john shea ve charles cioffi'nin yer aldığı 1982 yapımı sinema filmi. costa gavras'ın 1982 cannes festivali'nde altın palmiye ödülünü kazandığı film, 1973'te şili'de gerçekleşen ve demokratik yollardan işbaşına gelen salvador allende'nin devrildiği abd destekli kanlı askeri darbe (1973 şili darbesi) sırasında kaybolan abd'li gazeteci charles horman'ın gerçek hikayesinden uyarlanmıştır.