1. efsane grup. serseri stil sahibi mclerden oluşan iki kişilik grup.

    "serseri hali mode xl baki " mahlasına sahiptirler.
  2. evren besta ve veyasin'in oluşturduğu türkiye'nin en eski hip hop gruplarındandır. son zamanlarda yaptıkları parçaları olsun klipleri sektörlerindekilere göre bir kaç gömlek fazladır.

    dipnot : tarih değil kişi-topluluk olacak idi.
    bozuk
  3. serseri serbest stil felsefesini benimsemiş ankaralı rap grubu.

    kral benim, biri beni sustursun, kapıları zorlama, lan, toz konduramazsın şarkıları grubun ilk dönemine ait. amatör ruhunu yansıttıkları ilk dönem şarkıları da olsa; baya sağlam şarkılardır. daha sonra sagopa kajmer'e attıkları diss şarkısı erotizma ile piyasada baya bir popüler oldular.

    ikinci döneme ait düzmece, travma gibi şarkılar da grubun amatör ruhunu atıp profesyonelleştiği şarkılar. militanz albümüne ait bu iki şarkı da çok ses getirdi.

    daha sonra dağılan grup uzun bir süre sessiz kaldı. 2008 - 2012 yılları sessizliğe bürünen grup 2012 yılında tekrardan geri dönme kararı aldı.

    geri döndükten sonra çektikleri klipler ile çıtayı baya yükselttiler. dünya çapında klipleri var bana göre. şarkıları da direk ruha işliyor. son çıkardıları mevzu makamı albümü de gayet güzel. albümün en iyi şarkısı da akp'ye gönderme yaptıkları haramiler şarkısı diyebilirim.

    grubun canlı sahne performansları ise klasik rapçi sahneleri gibi değil. sahnede enstrümantallerin kullanıldığı bir konser oluyor. sahnede bateri, gitar gibi şeyler oluyor. önyargınızı kırıp gidip canlı canlı bir dinleyin derim. rap müziğin tadı gerçek enstrümantaller ile harika bir oluyor.

    ayrıca gruptaki veyasin'in 70'lerin, 80'lerin şarkılarını tekrardan düzenlediği yan projesi "hey douglas" ise gerçekten harika bir iş. aşkımız bitecek, ölem ben gibi muazzam düzenlemeler var. youtube'da bulabileceğiniz bu düzenlemeleri dinlemenizi öneririm.

    her neyse mode xl, kraldır.
    basemode susturamazsın.