1. bu şehir huzur.
    bir meyve bahçesi, 20 tavuk, 4 koyun, 4 hindi, 1 dönüm sebze yetistirecegim alan. işte yapmayı planladigim şey.
    üniversite koridorları, tez yazım kuralları, makale taramak, yıllık izin dilekçesi, müdürler, dekanlar, resmi tatiller. hepsine veda edeceğim.
    biyoistatistige de akademik kariyere de lanet olsun.
  2. milas'tan başlayıp fethiye'ye kadar tüm muğla dikkate alınırsa, eşsiz bir coğrafyadır. birbirinden güzel koylar, herkesin, ama en çok müteahhitlerin aklını alan ormanlar, akarsular ve göllerle; ne gezmeye ne de yaşamaya doyabilirsiniz.
    ancak muğla şehir merkezinden bahsediliyorsa, anadolu'nun batısında herhangi bir ilçeden hallice olduğu söylenebilir. sanayi namına pek bir şey yoktur. sosyal hayat zayıftır. üniversitenin semti olan kötekli, köy kılığından yeni yeni kurtulmaktadır. yüksek binaların azlığı şehri güzel kılsa da, kiraların yüksek olmasına sebep olmaktadır. ama bütün bunların yanında, akyaka 20 dakika, marmaris belki bir saat, bodrum da taş çatlasın iki saat sürer. neticede, kendi koşullarınızı yaratırsanız, başka birçok büyük şehirde olacağından daha yüksek bir yaşam kalitesine erişebilirsiniz.
  3. anadolu yarımadası'nın güneybatı köşesinde, ege ve akdeniz bölgelerinin arasında, ege denizi ile akdeniz'in birleştiği yerde bulunan ildir. sınırları içinde bulunan doğal ve arkeolojik zenginlikleriyle türkiye'nin en önemli turizm yörelerinden biridir.

    özgün yöre florasına ait sığla ağacı (günlük ağacı) ve yumurta bırakmak için deniz kıyılarına uğrayan karetta karetta isimli deniz kaplumbağalarıyla meşhur olan ilin, fethiye, bodrum, marmaris, datça, milas gibi ünü ve nüfusu şehir merkezini aşmış ilçeleri vardır. bodrum, muğla ve ula evleri, yöreye özgü yapılar olarak dikkat çekerler. özellikle de bodrum'un kendine has beyaz badanalı ve düz duvarlı evleri, karşı kıyılardan ve adalardan bakıldığında deniz kıyısındaki bu kente estetik bir görüntü verir.

    deniz kenarında girintili-çıkıntılı bir yapısı olan ilin kuzeyinden güneyine doğru başlıca girintileri, güllük, gökova ve fethiye körfezleri; başlıca çıkıntıları ise bodrum, reşadiye ve bozburun yarımadalarıdır. kıyı açığında büyüklü-küçüklü birçok ada vardır. bu adaların en büyükleri karaada, salih ve tersane adalarıdır. daha açıktaki rodos, istanköy (kos) ve sömbeki (simi) adaları yunanistan sınırları içinde kalır.

    antik çağlarda kuzey kesimi likya (lycia) bölgesinde, güney kesimi ise karya (karia) bölgesinde kalan yörede, bugünkü datça'da knidos, bugünkü fethiye'de telmessos ve bugünkü bodrum'da halikarnas (halikarnassos) gibi zengin antik liman kentleri kuruldu. bölgenin ilk çağ tarihini özellikle bu üç kentin tarihi meydana getirir. muğla'nın bilinen eski isimleri ise; mobilia, mobilla ve "mogola" dır.

    (bkz: bodrum) (bkz: fethiye) (bkz: datça) (bkz: marmaris) (bkz: milas)
  4. şivesi bende aydinlanma yaratıyor.
    belit
  5. türkiye'nin en uzun kıyıya sahip vilâyetidir.