• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
muhammad the messenger of god - mecid mecidi
yapım aşaması yaklaşık olarak sekiz yıl süren film, islam peygamberi hz. muhammed'in doğumunun öncesinden başlayarak 12 yaşına kadarki hayatına ve mekke'de yaşanan olaylara odaklanıyor.


  1. the guardian'a göre yaklaşık olarak 50 milyon dolara mal olan bu film, iran yapımı filmler arasında şimdiye kadarki en yüksek bütçeye sahip. üçleme şeklinde olacak filmin birinci kısmı, hz. muhammed'in çocukluğunu ele alıyor. hz. muhammed'in şahsiyetine saygıdan dolayı bu üç filmin hiçbirinde kendisi gösterilmeyecek. bu özellikle islam ülkelerinde ünlü bir şahsiyeti bir aktörün yüzüyle putlaştırmaktan kaçınmak için tüm medyada yapılır. bunun yerine, onun dini ve tarihsel şahsiyetiyle bilinmesi amaçlanır. geçtiğimiz yaz iran fecr film festivalinde de gösterimi yapılan filmin türkiye'de ne zaman gösterime gireceği belirsiz.

    edit: gösterim tarihi 28 ekim olarak belirlenmiş.
  2. gitmememiz konusunda yoğun bir propaganda var . filmde hz.muhammed'in yüzü hariç eli,ayağı ve fiziki olarak gösterilmiş. mecidi filme çok emek vermiş çok uğraşmış. hz.muhammed'in hayatı hakkında daha önce yapılan çağrı filmi ile bu filim arasında kıyas yapacak olursak çağrı düz bir filmdi ama bu film tamamen mucizeler üzerine kurulmuş peygamberin mistik tarafını göstermiş. filmde yahudiler ve hristiyanların mesih beklentisine vurgu yapılıyor.
    film üç bölüm olarak planlanmış sırada iki film daha var.

    !---- spoiler ----!

    -tanrı’yı nerede bulursun?
    - kırık kalplerde.

    !---- spoiler ----!
  3. boyle filmler cekmeyi tehlikeli buluyorum ben. inancli insanin inancinin kirilmasina sebep olabilecek seyler var. guzel ahlakinin ustunde durulsaydi mucizeden cok keske... cocukluguyla geciyor film. bi de cahil biriyle gittim bayaa o kim bu kim diye sorulara maruz kaldim. yani demek istiyorum ki once bi hayatini okursaniz filmi daha bi ozumsersiniz.
  4. olmamış filmdir. hikaye zaten elde olan hazır hikaye, görsel efektler desen hollywood'a alışmış göze kötü geliyor, çocuklar zaten boşuna para almış gibi...

    sanırım filmi izlerken harcadığım 3 saatle daha güzel şeyler yapabilirdim.