1. yanlış bir eylemdir. alkol olmayan ver varken alkol olan yerden alışveriş yapmak islamiyet göre uygun değildir. ama ne müslümanların tek ve bilhassa en önemli eksiği budur ne de bir müslüman bu fiili işlemekle müslümanlıktan çıkar.

    (bkz: müslümanları günahsız sanmak)
  2. caiz olmaması nedeniyle yapmıyorlar, aslında bunu büyük çapta bir alkollü içecek satanları protesto etkinliği olarak görebiliriz. sonuçta muhafazakar bir mahallede alkol satışı yapan market olmaması bu ekonomik yaptırımın bir eseridir. benzer şekilde protestoların güçlü olabileceğinin de aslında bir demosudur. örnek verecek olursak, hırsızlık yaptığı kanıtlanmış veya hırsızlık yapan bir yeri destekleyen bir yeri ahlak kurallarımız gereği boykot ettiğimizde bu tarz iş yerleri ahlak kurallarının oturduğu yerde barınamayacaktır. tabi tüm bunlar ihtiyaçlar hiyerarşisinde üst basamaklarda yer alıyor, insan temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı takdirde bu tarz kavramlarla ilgilenmeyeceği için bu yaklaşımlar da havada kalacaktır.
    ne kadar alkol satılan yerden alışveriş yapmıyoruz dense de fiyatlar gerçekten diğer alternatiflerinden çok daha cazip ise protesto/boykot veya her ne deniyorsa çok cılız kalacak veya gene maddi gücü yerinde olanlar tarafından yapılacaktır.
  3. müslümanların kredi kartı posu olan yerlerden de alışveriş yapmamasından tutun da
    diş fırçası satılmasını bile sorgulayacak ayrımcı zekanın 2010lu yıllarda ortaya attığı, küçük bir serzenişin başlık olması durumudur...
  4. sapkın din adamlarının uydurmakta, değiştirmekte sınır tanımadığı dinin cahil üyelerinin bıkıp usanmadan, her gün hafızaları yenileniyor gibi durmadan aynı sorular ve sorunlarla hayatı yaşanılmaz kıldığı bir başka gün ve fakat aynı konuların birindeyiz.

    (bkz: osurmak orucu bozar mı)

    (bkz: gerçek islam)
  5. insanın düşündüğü gibi yaşamaktan uzaklaşmasını sağlayan "kapitalizm oyunudur."
    bir çok toplumda olduğu gibi bizde de indirim yazısının tüm değerlerin üzerini çizebileceğinin bir göstergesidir.

    belki çok uç bir örnek olacak ama benim için bu durumla sürekli dnr'dan alışveriş yapıp kitapçıların kapanmasına isyan eden insanların durumu arasında hiçbir fark yoktur.
  6. -Muhterem cemaat ne bulursa onun üzerinde namaz kılıyo.

    - Çetin abi

    *
    dkare
  7. sakıncası olmayan durumdur. bu mantığa göre ne yapsınlar araba yerine deveye mi binsinler?
  8. ya ne olacaktı, insanların parasını emen, ihale usülsüzlüğü yapan pişkin pişkin insanlara bakanların marketlerinden mi alışveriş yapacağız? migros' ta domuz eti satılıyor diye migros' a dinsiz diyen çomarlar var. yazık.
  9. öncelikle şunu bil ki bildiğin kadarının tamamı yanlış. sen haram olmayan bir şeyi aldıktan sonra nereden aldığının hiçbir önemi yoktur. bir müslüman için orada içki satılıyor olması diğer dinen tüketilmesinde sakınca olmayan ürünlere bir halel getirmez. bir dini hüküm verilirken kur'an hadis ve rasulullah'ın hayatındaki uygulamalara bakılır. hayatına baktığın zaman da kafirlerle cihat edip savaşmış değil mi? ama durum bundan ibaret değil ki. onlarla savaşmış evet ama barış zamanlarında onlarla ticaret de yapmış. bak kafirden bahsediyorum. e bu migrostaki adam ya da migros'un sahibi müslüman olmadığını belirten bir açıklama da yapmamış. eğer müslüman olarak içki satıyorsa haram işliyor bu durum da onu ilgilendirir seni değil. bir de islamiyette şöyle bir şey var: sen ehli kitap olan birisinin yemeğini yiyebilirsin. yani diyelim ki senin hristiyan veya yahudi bir komşun var(eskiden çokça vardı ve inanıyorum ki hayat farklılıklarla çok daha güzeldi.) ve seni yemeğe davet ediyor. senin onun evinde yediğin yemek kendi evinde yediğin yemek kadar helaldir. tabi insanlar iç içe yaşayınca birbirlerinin hassasiyetlerini de biliyor dolayısıyla bir hristiyan gelip size şarap ya da domuz eti ikram etmez. neyse netice olarak içki satılan yerden bir müslümanın alışveriş yapmasında hiçbir sakınca yoktur. tercih meselesidir. rahatsız oluyorsa da gider içki satılmayan bir yerden alışveriş yapar. netekim rahatsız olanlar öyle yapıyor ve herkesin hayatına kimse karışamaz. eyyorlamam bu kadar.
  10. bildiğim kadarıyla alkol satılan yerden alışveriş yapmak caiz değildir. buna rağmen bu tip yerlerden alışveriş yapan muhafazakarlar var. belki evine yakındır üşeniyordur başka bir yere gitmeye belki de tatlısu müslümanıdır yani islam'ın işine gelen şeylerini yapıyor gelmeyenleri görmezden geliyordur. lütfen hemen şu argümanla karşı çıkmayın. muhafazakar olmayanlar da alkol ve sigara satılmayan a101 ve bim gibi marketlerden alışveriş yapıyor. evet yapıyor. ucuz olduğu için yapıyor bir bahanesi var yani. alkol satılan bir yerden alışveriş yapmanın bahanesi ne acaba?