1. chpliler tarafından mitinglerde, yürüyüşlerde sık sık kullanılan slogan.

    içinde bulunduğu hâli savaş ortamı olarak görüp, kendilerini bir cephe olarak sunan ve karşısındaki herkesi düşman olarak gören bir slogan. ötekileştiren, militarist havasıyla tehditkar bir slogan. dönem dönem "mustafa kemal'in yurttaşlarıyız", "mustafa kemal'in sivilleriyiz" gibi daha da saçmalayan hâlleriyle reforme edilmeye çalışılmışsa da, asker olmayı daha çok benimsemiş bir kitleye bunu anlatmak epey zor.

    mustafa kemal olsa burada ne derdi bilemiyorum ama bizzat kendisi ya üniformayı seçin ya siyaseti diyerek birçok komutanı siyasetten uzaklaştırmış bir kişi. dahası bir kitle neden mustafa kemal'in askeri olmak ister bilemem. kimse kimsenin askeri olmasın da birbirinizden bağımsız bireyler olun, siyasal mücadelenizi bu şekilde verin. bu davet bizim...

    bunu alan bunu da aldı:
    (bkz: kefenimizle geldik ölümüne seninleyiz)
    (bkz: vur de vuralım öl de ölelim)
  2. freddie mercury'nin askerleriyiz ile cevap verilesi slogan. ilk yorumda dert anlatmaya çalışan apostol'un sabrına hayran kaldım..
  3. batan slogandır.

    bir yerler faşizme mezar olunca sorun olmuyor, bir ölür bin geliriz bu meydan kanlı meydan haklıyız kazanacağız diyince sorun olmuyor. atatürkün askerleriyiz diyince batiyor.

    atatürk bir kurtuluş savaşı gazisidir. milli mücadele savaşı vermiş bir gazinin askeri olmak size düşmanca geliyorsa düşman olunuz. bu tabirler militarist de değildir ayrımcı da değildir, bu tarz söylemler de solperen refleksidir.
  4. cumhuriyet mitingleri'nde orducu bi slogandı. orducuydu çünkü hem kürsüde hem katılımcılar arasında tsk'nın desteğiyle akp'yi indirme düşüncesi azımsanmayacak kadar kuvvetliyidi. birleşik bir militarizm (hele ki 12 mart ve 12 eylül hayranlığı) falan yoktu belki ama tsk bi tür 28 şubat yapsa o mitinge katılanların çoğu anlayışla karşılardı. sonra, cumhuriyet mitingleri yenildi ama slogan çok tuttu. gezi'ye de oralardan geldi ama o sloganı atanlar eskisi kadar orducu değillerdi artık. antikapitalist müslümanlarla, kürt yurtseverlerle, partizanla falan aynı barikatı koruyorlardı. aynı halayı çekiyorlardı. problem de burada başlıyor zaten. madem kemalin askeriydin niye apocularla, tikkoyla, aynı barikatı korudun, demekki o o kadar da kemalin askeri değilsindir.. max stirner'in askerisin gibi görünüyor.. kocasakal da deniz baykal'ın askeri yapmaya çalışıyor seni.. kaftancıoğlu da eduard bernstein'ın askeri olmaya çağırıyor.
  5. dinciler çocuklara tecavüz ettiğinde susan, görmezden gelen, ayakkabı kutularında rüşvetler paylaştırıldığında bir şey olmaz diyenler, yolsuzlukla suçlanan bir adamı kanallarda kahraman ilan edenler, şu haramdır, bu haramdır, şu günahtır diyenler, kız dediğin sokak ortasında kahkaha atmayacak diyenler, tecavüzcü orospu çocuklarını serbest bırakanlar, milli değerlere saldıranlar halkı ayrıştırmıyor da, mustafa kemal'in askerleriyiz denmesi mi halkı ayrıştırıyor?

    mustafa kemal halkı ayrıştırmaz, aksine birleştirir. ne zamandan beri bu kadar körleştiniz? kalpleriniz bu kadar mı nefretle dolu, bir karşı fikre hiç mi saygınız kalmadı artık? kula kulluk etmekten sıkılmadınız mı? özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen bir adamı siz nasıl sevmezsiniz, nasıl askeri olmazsınız, fikirlerine nasıl bağlanmazsınız lan.

    sonuna kadar türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu anafartalar komutanı gazi mareşal başbuğ mustafa kemal atatürk'ün askeriyim.