1. mutlu olacak bir sebep gerekir
    wtf
  2. düzgün insanlar gerekir, aile olarak da dost olarak da arkadaş olarak da sevgili olarak da.
  3. formülünü bilgisayar başında aramamak diye cevap verilebilitesi yüksek soru cümlesi.
  4. şükür
  5. adanmışlık. şöyle ki, kendini bir olguya adamayan kişi bir süre sonra içinde bulunduğu durumu sorgulamaya başlayacaktır. bu sorgulama sonucunda birazcık mantık yürütebilirse eğer, insan ilişkilerinin, günlük rutininin ve daha bir sürü saçmalığın etrafında oluşturduğu çember anlamsız gelecektir. kendisine bir amaç edinmek isteyecektir. kimi insan bu amacı aile kurmak, çocuk yapmak üstüne oturtur. kimisi sonsuz bir eser bırakmaya çalışır. kimi ise dine yönelir. öyle ya da böyle, insan kendini adayacağı ve kafasını meşgul edecek bir olgu bulmazsa yaşamın anlamsızlığı ve amaçsızlığı içinde çıldırma noktasına gelir.
    körü körüne bir şeye bağlanmak, cahilce inanmak, çocukça umutlara kapılmak her zaman mutluluk verir.
  6. bir etkinizin olamayacağını bildiğiniz durumlarda, olan biteni olduğu gibi kabullenebilmek, mutlu olmanıza yardımcı olamasa bile mutsuz olmanızı engeller. hayatı bir mutluluk arayışı sananların ve kendini bu şekilde kandıranların bakış açısını değiştirmesi gerekiyor.
  7. sevdiğin eş, sevdiğin iş.
  8. gözlemlediğim kadarıyla insanlar herhangi bir olaydan şeyden ya da kişiden dolayı mutlu olabiliyor. demek ki mutlu olmak o kadar da zor bir şey değil. denklemdeki bağımsız değişken gibi. ne ile mutlu oluyorsan onu yaptığında mutlu olursun. ha ama dersen ki ben özgür olunca mutlu oluyorum, ya da ahlaklı olunca mutlu olurum gibi başka kavramsal değişkenlere baglarsan o vakit sen sadece mutlu olmak peşinde değilsin demektir. örneğin sen çalışmadan yaşamak, güzel bir villa da yaşamak, sevdiğinle etkinlik yapmak, dileğince yemek içmek yaşamak istiyorsan mutlu olmak değil mirasyedi olmak istiyorsundur. kısacası denklemi iyi kurmak lazım.
    abi
  9. mutluluk hakkında söylenebilecek tek şey, sadece kaybedildiğinde anlaşıldığıdır. yani mutlu olduğunu düşünebilirsin fakat asla buna gerçekten inanamazsın. kusurlara, sonraki işine ya da saçma sapan başka bir şeye odaklanırsın... geriye baktığındaysa, sonrasıyla karşılaştırdığında, mutluluğun aslında nasıl hissettirdiğini anlarsın...
  10. türkiye'de isek öncelikli tek şey: para

    (not: mutlu olmak için ülkemizde paranın tek çare olmasına sebep olanlara lanet olsun)