1. her konuda olduğu gibi müziğin de başlangıcı dini inançlardır. insanlar ilk çağlarda ibadet olsun diye müzik yapıyorlarmış.

    antik yunan mitolojisine göre baş yaradan zeus; mnemosyne ile 9 günlük bir kaçamak yaşamış ve bu gecelerin her biri için mnemosyne’ den bir kızı olmuştur. zeus’ tan olma bu peri kızlarının her birine muse isimi verilmiştir. bu kızların her biri bir bilgi veya sanatın savunucusu olarak anılırlar. bu bilgi ve sanatlara muselerin yetenekleri denilir. müzik isimi buradan gelmektedir.(museike)

    ut queant laxis (ut sonradan tu ve do olacaktır)
    re sonare fibris
    mi ra gestorum,
    fa muli tourum,
    sol ve polluti,
    la bi reatum,
    sa nocte iohannes (sonradan si olacaktır)
    ut hecesi kulağa sert geldiği için ters çevrildi ve önce tu , sonra da bildiğimiz do ismini aldı.

    http://hayalsahnesi.com.tr/müzik-tarihi/
    abi
  2. türkü ve arabesk türleriyle beni bi' hoş eden sanat dalıdır.
  3. bana kalırsa sanatın en aşkın halidir. bu sebeple dikkatli tüketilmesi gerekir. dinlenilen çoğu müzik her ne kadar hoşumuza gitse de psikolojimizi bozmaktan öteye gidemiyor.
  4. can dostumdur, yoldaşımdır, sırdaşımdır, canım sıkkın olduğunda hislerime ses olandır. çok zor günler geçirdim. 2 yıl boyunca her gün hiç sevmediğim bir okula sırf yüksek puanla alıyor diye gidip geldim. hiç arkadaş edinemedim okulu sevmediğim için. insanlardan nefret ettim. varsın yansın bu dünya modunda gezer dururdum hep. etrafımda kendini beğenmiş, sanki dünyada tekmiş gibi davranan insanlarla çatıştım sürekli. belki ergen diyeceksiniz ama admal denilen yerin penceresinden kaç kez atlamayı düşündüğümü anlatamam size. sonra onunla tanıştım. ilk sevdiğimle, ilk sevgilimle. daha sıcak gelmeye başladı o iğrenç okul. o okul sayesinde tanıştım sevdiceğimle. o da gitti zaten. denizlinin yollarını tuttu. araya mesafeler girince, üstüne biz de daha öğrenciyiz, devam etmedi. tahminen devam etse de çok uzun sürmezdi ama hiç değilse unuturdum şimdiye. neyse.. ama hep yanımda birisi vardım sevindiğimde de, üzüldüğümde de, müzik. hiç terk etmedi beni.herkes bırakıp gidebilir beni ama ben istemediğim sürece kalır o. insanın en iyi dostudur müzik. bir de kitap. saatlerce vakit geçirebilirim bu dostlarımla sıkılmadan. neden biliyor musunuz? onlar benim sesim. onlar benim, ben onlarım...
  5. yaşamın ritmine eşlik eden sanat.
  6. ruhun şüphesiz ki gıdasıdır.
  7. tüm sanat dalları arasındaki en yüksek mertebedeki, ruhun gıdası, aşkın anlam yükleme mekanizması, sevginin, arzunun, insani olan olmayan tüm değerlerin notalara ve seslere dokulduğu tınılar butunu.
  8. dünyadaki en güzel terapidir, uğraştır. sizi mutlu eder, müzik yaratmak ayrıcalıktır. kişiye özgüdür, sanattır. hoşuma giden 5 türüyle beni mutlu eder:
    rock
    blues
    metal
    jazz
    klasik

    gerisi tü kaka mıdır? değildir. örneğin 90'ların eski plakları güzeldir, türküdür, sanat/halk müziğidir. fakat artık türkiyede ölmüş olan bir daldır kendisi.
  9. hayatta vazgeçilemeyen iki şeyden birisidir.
  10. bilgiyi seven adam'ın vazgeçilmez olarak gördüğü iki şeyden biridir. bir diğerini de merak etmeme sebep olmuştur