1. müzik insanları kontrol etme mekanizmalarından bence en etkilisidir. insanların duygudurumlarıyla oynayıp psikolojileriyle oynuyorsunuz. hiçbir şey yokken hüzünlendirebiliyor ya da birden neşelendirip hareketlendiriyor.

    osmanlı savaşlarda boşuna davul çalmıyordu. belli bir ritmle davul çalındığında kalp atış sayınız belli bir süre sonra davul sesiyle ayarlanabilir. savaş hareketlenirken davullar hızlanır kalp atış sayınızda belli bir hıza ulaştıktan sonra artık düşünmez sadece savaşırsınız.

    kapitalizm bunu kullanır mı elbette kullanır. şimdi bir insanın risk almasını istiyorsanız o karar aşamasındayken hızlı ritmli gürültülü belki şiddet içeren müzik dinletirseniz o insan risk alacaktır. korkmasını kararsız kalmasını istiyorsanız slow müzikler kullanmalısınız.

    yehova şahitleri der ki; havva anamız adem'i kandırıp elmayı yedirirken şeytanın tek yaptığı şey arka planda davul çalmaktı. adam davul çaldı diye suçlu olmuş.
  2. bahsedilen şey müzik değil, kişilerin iradeleri dışında duygularının manipüle edilmesidir. şeytan arıyorsan oraya bakacaksın, müziğe değil.
    aynı işlemler müziksiz manzara resimleriyle de yapılabilir.
    t
  3. şeriatçı iddiası olabilir.
    malum nerde sanat, bilim vb insan dünyasına katkısı olan şey var karşı bu abiler.
  4. sezgi