1. kısık sesle bu listeyi açarsanız hem dinlendirici hem de rahatlatıcı temposuyla uykuya dalmaya yardımcı olabilir.
  2. bir ara istanbul senfonisi ile uyuyordum fazıl saydan, bir de marconi union - weightless ya da nightworker insomnia olsanız uyutur bazen de bu ikisini dinliyorum, sabaha kadar beynim kulağımdan akmazsa iyi oluyor ^^
  3. uykuyla dans etmektir.
  4. müzik dinlemek insanların beynini geriletiyor.insan bir olayı düşünecekken aklına herhangi bir müzik takılıp gidiyor, sonsuza dek o melodiyi unutmuyoruz.
  5. müzikle uyuyakalmaktan daha güzel bir şey varsa o da müzikle uyanmak. uykuyla uyanıklık arasındaki noktadan başlayarak bilinç yüzeyine çıktığınız, kulaklıklarınızda çalan müziğin gerilerden gelerek artmasıyla uyandığınız ve uykuya dalarken dinlediğinizi anımsadığınızdan farklı bir şarkıyla burun buruna geldiğiniz o an.

    dün gece yaptığım 10 saatlik otobüs yolculuğunun 1 saati uykuyla geçmiş. müzik çalarımın dediğine göre, sakin' in denek hayatım' ıyla daldığım uyku esnasında everything everything' in regret' i geçip gitmiş, charles aznavour la boheme demiş, oasis she' s electric ile ortama kan pompalamış, sakin " bir defa yetmez " diyerek bu defa' yla yeniden gelmiş, cake ise never there ile uykuda olmama isyan etmiş, steven wilson shuffle moduyla ilerleyen bu akıştaki yokluğunu fark edip hand cannot erase ile gelmiş, pink floyd comfortably numb ile uyku zeminini pekiştirmiş, the beatles da i' m only sleeping ile bu zemini cilalamış, hugh laurie ise changes' ı ile caz aromasını katmadan gitmemiş. ve nihayetinde john frusciante' nin the will to death' inin eşlik ettiği bir uyanış yaşadım.

    sonrası da otogarda yavan bir kahvaltı ve -30 derecede yarım saatlik bir ilçe minibüsü bekleyişi. neyse ki müzik var, ve yeniden müzikle uyumak istiyorum, uyanmasam da olur hatta.
  6. rüyanızda klip çekerken bulursunuz kendinizi mazallah. o yüzden en iyisi cenk erdem kayıtlarını ya da matraxı dinlemek. kulaklık her ne kadar yatakta kaybolsa da güzel oluyo.
  7. şu aralar ali erdoğanın yalnızlık var şarkısı ile gerçekleştirdiğim eylem. replay modunda 30 dkye ayarlayıp yastığa başınızı öyle koymanızı öneririm.
  8. uykusuzluk problemi olan insanların özellikle yapmasını savunduğum eylem.

    ben de bu konudan muzdarip idim ve müzik ciddi anlamda uyurken beni rahatlattı yani en azından öyle düşünüyorum.bu sayede uykuya daha rahat dalabiliyorum.

    son zamanlarda ise işi ilerleterek kitap seslendirmeleri ile uykuya dalıyorum.o da güzel bir yöntem, denenebilir.
  9. çoğu müzisyen için geçerli olmayan eylem diyebilirim. günün çoğu anında müzikle iç içeyken, gece yapmak istemediği ya da istese de yapamayacağı eylemlerden birine dönüşebiliyor maalesef.