• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.14)
my name is earl
kimseye yararı dokunmamış bir kapkaçcının hayat felsefesi piyangodan 100 bin dolar kazanınca baştan aşağı değişiyor. kazandığı para ona “yar olmayan” earl, geçirdiği kazadan sonra karma felsefesine sığınıyor. “my name is earl”ün başkahramanı, “iyilik yapıp, iyilik bulma” peşinde...
hedefine ulaşması için earl’e yardım edenler arasında çok parlak bir zekası olmayan kardeşi randy (ethan suplee), kaldıkları motelin kat görevlisi catalina (nadine velazquez), hep gittikleri barın sahibi ve eski eşinin sevgilisi crabman (eddie steeples) ve kendine pay çıkarabileceği bir durum olduğu zamanlarda ortaya çıkan eski eş joy (jaime presley) var.


  1. 2005-2009 yılları arasında yayınlanan emmy ödülü (en iyi sitcom) sahibi bir amerikan yapımı komedi tarzı dizidir. hayatında kimseye yararı dokunmamış earl, bir gün kazı-kazan kartından 100.000 dolar kazanır. ancak ödülü kazandıktan hemen sonra, daha parayı alamadan trafik kazası geçirmesi ve bu sırada da kazı-kazan kartını kaybetmesi yaşamını karma felsefesine göre düzenlemesine neden olur. yaptığı kötülükleri sıraladığı bir liste oluşturur ve olaylar gelişir.
  2. samanyolu tv'de "hakkını helal et" adıyla uyarlaması yayınlanmıştır. çok komik bir olay. her aklıma geldiğinde gülerim. tamamen aynı mantıktalar.
  3. baş rol oyuncusu jason lee evlendiği türk eşi ve çocuklarıyla izmir çeşmede yaşamaktadır
  4. "-hey earl
    -hey crab man" repliğiyle güldüren dizi. ingilizcenizi geliştirmek için ideal dizi. konuşmalar yavaş ve anlaşılır, sıkmayacak kadarda akıcı bir dizi. final yaparak bitmeyi hakeden bir dizi olmasına rağmen finalini göremediğimiz dizidir.
  5. son sezonun son bölümünü "to be continued" şeklinde bitirmişlerdir fakat fırsat olmamıştır.
  6. earl'ün kardeşi randy'nin salaklıklarının bol bol güldürdüğü dizidir.
  7. bir bölümünde randy ponpon kızlarla beraber sahneye mi çıkacaktı, seçmelere mi katılacaktı neydi, tam emin olamadım şimdi ama böyle bir şeydi. o meşhur sahne korkusu basmıştı randy'yi ve bunu gören earl türlü şebeklik uğruna sahneye atlayıp randy'ye destek olmuştu.

    her şeyden önce süper bir kardeşlik dizisidir o yüzden benim gözümde. çok yaşa earl.
  8. "to be continued" ile sezon finali yapıp yayından kaldırılmasının çok üzdüğü dizi. izleyeli kaç yıl oldu hala birçok bölümü hatırlıyorum. arada earl'un (bkz: eye of the tiger) söylediği bölümü açıp izliyorum. en sevdiğim komedi dizileri arasında zirveye oynar.

    bitmesiyle üzmüş bir diğer dizi için: (bkz: flashforward)
  9. aşırı tatlı dizi idi, zamansız hatta finalsiz bitti.

    hi crabman!
  10. piyasadaki diğer komedi dizilerine göre apayrı bir yerde duran keyifli yapım.

    o değil de neden kaldırdınız ki?