• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.80)
narcos
pablo escobar'ın hayatını konu edinen netflix dizisi narcos'un 10 bölümlük ilk sezonu 28 ağustos 2015'de yayınlandı.


  1. 2. sezon 9. bölümünde tüm ciddiyetine rağmen güldürmüştür.

    !---- spoiler ----!

    oğlum ben sana vali olamazsın demedim adam olamazsın dedim hahah.

    !---- spoiler ----!
  2. özellikle müzikleri beni benden alan dizi.. pabloyu sevdim...umarım daha zeki hamleler yapar ve beni daha çok sevdirir ve sevindirir...
  3. dün 2. sezonunu bitirdiğim dizi.

    özelde kolombiya genelde de güney ve orta amerika'nın neredeyse genlerine işlemiş olan ekonomik dezavantaj, şiddet eğilimi ve illegaliteyi anlamak için çok faydalı olabilecek bir yakın tarih dizisidir ayrıca.

    öte yandan, binlerce insanın ölümüne sebep olmuş olan bir mafya liderini romantikleştirmek ve kahramanlaştırmakla da eleştirilmektedir. bu eleştiriye katılsam mı katılmasam mı bilemedim. sonuçta pablo da insan evladı. çocuğunun üzerine elbet titrer, karısıyla elbet tutkulu sevişir lakin kurgunun içinde çok fazla yer verilmiş sanki. fakat pablo escobar'ın da o dönem memleketi medellin (yaşa ve yöreye göre medeyin veya mevejin şeklinde telaffuz edilir) peygamber gibi sevildiği de doğrudur.

    !---- spoiler ----!

    amerikan yapımı olmasına rağmen kolombiya içerisindeki amerikan faaliyetleri ve onların niteliğine dair çarpıcı bilgileri vermekten çekinmemiştir. bu nedenle klasik amerikancı bir bakış açısına sahip denilemez. fakat kesinlik kazanmamış şüpheli m-19 - pablo escobar ilişkisini bilinmesini istediği şekilde yansıtmışlardır. bu komünist nefretiniz sizi de bitirecek fucking gringos.

    !---- spoiler ----!
  4. bu kadar kötü gösterilmesine rağmen sempati beslemeyen kişi yalan söylüyordur. adam katil, net. dünyanın bir numaralı kokain çetesinin lideri, bu da net. yine de izlerken resmen polislerin yerine adamı tutuyorum. sonunu bile bile inşallah kurtulur diyorum içimden. canlandıran elemana helal olsun gerçekten. oyunculuk on numara. beyaz saray önündeki fotoğraf olayını göstermeyen netflix'e de yazıklar olsun diyorum. adamın hakkındaki bir çok rivayeti gösterdi, ama kanıtı delili olan bu fotoğraf sahnesini çekmediler.

    tadı damağımda kaldı diyenler için böyle bir dizi varmış kolombiya yapımı hem.
  5. ilk sezonu dizi ilk çıktığında izlemiştim, ikinci sezonu da dün gece başlayıp bi günde bitirdim. resmen aç köpek gibi saldırdım diziye.

    çok çok çok iyiydi. ama escobar'ın oğlu dizide birsürü yanlış kısım olduğunu söylemiş. anlattıklarını okudum, üzdü.

    baya yanlış varmış ama dizi böyle de efsane. izlenmesi gerekenler listesinde.

    bu arada ne kadar kötü olurlarsa olsunlar zeki adamlara hayranım. (bkz: adolf hitler)
  6. bitireli birkaç ay olmuş olan, uyuşturucu karteli pablo escobar'ın hayatını anlatan ve 3. sezonunun da çekimlerine başlanıldığı rivayet edilen netflix dizisi.
  7. "bu dizi gerçek olaylardan esinlenmiştir. ancak bazı isimler, sahneler, mekan ve olaylar dramatik etki vermesi için kurgulanmıştır." ibaresiyle başlayan netflix dizisi.

    ne kadarı dramatik etki için kurgulanmış çok merak ediyorum. misal, dizide pablo escobar çok naif biri gibi gösteriliyor. bazen öyle bir bakıyor ki, yer yer adama acıyorsunuz. gerçekten öyle biri miydi yoksa escobar'ı canlandıran wagner moura'nın role kattığı bir şey mi merak ediyorum. pablo'nun biraz daha sevimli gösterildiği açıkça ortada. gerçekten olduğu gibi bir canavar olarak gösterilseydi, dizi bu kadar beğenilir miydi acaba? dizi bittikten sonra oturup, karısının, oğlunun açıklamalarını okudum. onların anlattığına göre karakter olarak gerçekten çok romantikleştirilmiş.

    ama dizi hakikaten çok iyi çekilmiş. bizim köye elektrik yeni geldiğinden ben de diziyi geç keşfedenlerdenim. karakterleri o kadar iyi geliştiriyorlar, çekimler, hikaye o kadar içine çekiyor ki, bazen hangi tarafı tutacağımı şaşırdım açıkçası. kolombiya doğasının güzelliği ayrı bir sarıyor zaten. cennet gibi memleketi insanoğlu nasıl cehenneme çeviriyor'un cevabı bu dizide.