1. devlet vatandaşına nötr mü olsun?
    e o zaman mahkemeleri ve cezaevlerini kaldıralım. sonuçta a kişisi b kişisini gasp etsin ama devlet nötr olup ''ben karışmam yia .s.s'' desin.

    anası da düzgün yetiştirseydi çocuğunu da cezalandırılmasaydı.
    (bkz: çocuk nasıl yetiştirilmez)

    edit: verdiğim linkteki şekilde yetişmiş erkekler ve çocuklarını şuan öyle yetiştiren anneler eksi manyağı yapmış yorumu.
    neyi savunduğunuzun farkında mısınız acaba? tecavüz başlıklarında duyar kasıyorsunuz, tecavüzcüye yazık başlığında duyar kasıyorsunuz... amacınız ne sizin biraz tutarlı olamayacak mısınız hiç bir zaman?

    edit 2: şu başlıktaki fularlılar kendini bir şey sanıyor ya ben ona yaniyorum. ananiza, kariniza, kiziniza tecavuz etseler ayni seyleri yazabilir misiniz ulan? ozgecan degil de ananiz ayni sekilde olseydi ve katili ve tecavuzcusu olan sahis da hapiste vurulup olusu cope atilsaydi 'layigini bulmus' mu derdiniz 'ayip etmisler, ne yaparsa yapsin olu oludur' mu dersiniz.

    ben sizin vicdaninizi s.keyim, ben sizin kendini zeki sanan bilincinize s.kayim. daly.rak herifler
  2. what is dead may never die.
    edit: konuyla alakasız olmuş. ama dirisine saygı duymuyorum ölüsüne niye duyayım?
    vagus
  3. görebildiğim kadarıyla bu canavarlığı yapana duyduğumuz hisler bakımından hepimiz uzlaşıyoruz. bana kalırsa o caninin cesedi bir an önce bir yere gömülsün ve çürümeye terkedilsin.

    asıl aklımı kurcalayan soru; içinde yaşadığımız toplumda bu kadar çok tecavüz ve kadın cinayeti olurken ve bir kısmımız zımnen bunu olağan (erkeğin doğal bir hakkı) olarak görüyorken, asıl bu karanlığın, bizi bu hale düşüren bu korkunç zihniyetin nasıl çürüyüp yok olmasını sağlayacağımız.
  4. ölü olan bir kişinin cesedi bir anlam ifade etmez etmemelidir o adam ölü . yukarıda bahsedilen vahşice davranışları yaparak özgecan'ın katilinden bir farkımız kalmıyor . bu davranışlar medeniyet dışıdır
  5. katıldığım önerme.

    mesela özgecanın katili, ne yaparsa yapsın insandı. sevmem, her türlü küfre layık bir insandı ama insandı. tabi ki devlet seninle, benimle bir tutmayacak, en ağır şekilde cezalandıracak. ancak ölmüş, ruhunu kaybetmiş bir bedene eziyet edilmesi ayıptır arkadaşım.

    sen ölmüş bir orospuyla yatar mısın? evet diyorsan hastasın. yaşarken ne yapmış olursa o artık ölü. yaşarken orospuydu diye öldükten sonra da sikemezsin. nekrofil değilsen tabi.

    e, bir caninin ölmüş bedenenine neden eziyet edesin? nekrofilden ne farkın kalır?
  6. bir insanın ölü bir bedene şiddet uygulaması, aslında şahsi bir öfkeye değil, onun eylemlerine ve hâlâ varlığını devam ettiren fikirlerine karşı sürdürülen nefretin psikopatolojik bir yansımasıdır.

    bir nekrofili'den farkı, ilk durumun şahsiliği daha baskın ve bilinçaltı travmalarının dışa yansıması daha belirgindir; ölüye şiddet uygulamak, bunu arzulamak, çok daha basit bir reaksiyonla toplumsal bir histeri haline gelebilir.

    bu durumun tehlikesi, sadece yönlendirilmeye müsait bir öfkenin varlığı değil, aynı zamanda bunun sürekli kılınmasıyla, zihin sağlığının günden güne bozulmasına neden olan hastalıklı bir işleyişe sahip olmasıyla basitçe açıklanabilir.

    sağlıklı ve sağduyulu bir bilince sahip insan, böyle bir zihne karşı, acısı ve görüşü ne olursa olsun karşı durmalıdır.
    bu hastalıklı eylem, kimseyi geri getirmeyeceği gibi, kaybedilene karşı yapılmış bir saygısızlıktır.
    bunları görmek ve içten içe bilmek için de çok entelektüel ya da harika bir insan olmaya gerek yok.
  7. ceza neden verilir? benzerleri yaşanmasın, ibret alınsın ve caydırıcı olsun diye verilir. ölüsu
  8. ne yaygara kopartıldı bu yavşağın cesedinden dolayı. verin üniversitelere kadavra olarak incelensin. en azından ölüsü bir işe yarar. illa gömülsün diye tutturmak nedir? kimse istemiyor bu caniyi işte.
  9. oncelikle basliktaki cumle cok ilginc, hafif anlamsiz hatta :), ama kastedileni anladik, sorun degil.

    bu cesede karsi gosterilen tepkinin asiriligi bence 2 seyi gosteriyor: 1) hastalikli bir toplumuz, gene sacma sapan tepkiler veriyoruz; 2) hiiiic samimi degiliz. bi cesede bu kadar kin kusan insanlarin misal kadinlara saygili, insan hayatina deger veren insanlar oldugunu ben sahsen hic sanmiyorum, her sey gostermelik.

    tepeden tirnaga cok kokusmus bi ulkeyiz artik.
  10. katildigim onerme yalniz gomuldugu yerin bilinmesi acili annesine cok daha buyuk acilar yasatabilirdi, mezarin her gun yagmalanmasindansa hic bilinmemesi cok daha iyidir. tarihte de ornekleri mevcut bu tarz durumlarin.