• youreads puanı (9.00)


  1. roll- validenin müzikle arası nasıldır?

    cenk taner: iyidir. ilk maaşıyla pikap almış. eski rock'n roll plakları vardı evde. hâlâ bazen dinlerim onları, "let's twist again"ler filan, çatır çutur... konserlerimize gelmişliği de vardır.

    roll: en çok sevdiği kesmeşeker şarkısı hangisi?

    cenk taner: bu albümde "ne zaman gitti tren". arkada mandolinler filan... biraz "doktor jivago" durumu var o şarkıda. (gülüyor)

    roll: james baldwin'in o isimde bir romanı var, ondan mı esinlendin?

    cenk taner: içerik olarak değil, isim olarak. tam okumuşluğum yok, karıştırmışlığım var. yıllar önce türkiye'ye gelmişti, hatta engin cezzar'larla bir oyun oynamışlardı, oyunun afişi gözümün önünde... sahafta buldum o kitabı. baldwin'le dertlerimiz aynı gibi geliyor. aynı frekansta olmasan çağırmazsın, çağırıyorsun. 68 senesinden çağırdık adamı, o da geldi sağolsun.(gülüyor)
  2. "ön sözler gereksizmiş geç bildim" dizesinin ön sözlerden nefret eden oğuz atay'a gönderme olduğunu düşünenler için cenk taner, roll'un "şarkılarla oğuz atay" sayısında şöyle diyor:

    "ne zaman gitti tren'de "ön sözler gereksizmiş..." diye bir kısım var. oğuz atay da ön sözlerden nefret eden bir adamdı. garip bir kesişim olmuş, bunu çok sonradan fark ettim. özellikle yapılan bir gönderme değil, bir bilinçaltı durumu."