1. 28 haziran 1996-30 haziran 1997 yılları arasında bir yıllığına türkiye cumhuriyeti'nin başbakanlığını yapmış insandır.

    kanaatimce; gerek bir yıl gibi kısa süredeki başbakanlığında ve gerekse muhalefetlik yıllarında işini layıkıyla yapmıştır. siyasi hayatında çizgisini hiç saptırmamış olması onun bir çıkar adamı olmadığını gösterir.

    (bkz: milli görüş gömleğini çıkarıp çıplak dolaşan kral)
  2. imam muamelesi görmüş bilim adamı.siyasetten çıkar gütmemiş şahış.yamulmuyorsam itü makineyi 3.97 ortalamayla fethetmiştir.

    edit:ae isimli dostun katkılarıyla düzeltilmiştir
    kuz
  3. talebelerinden farklı bir yerdedir, orası kesin. lakin altınlarının kaç okka çektiği, altınoluktaki yazlıkta mı muhafaza edildiği uzunca süre tartışıldı. sonrasında bebeleri verasete tutuştular. bir de trilyon mu ne kaybolmuştu.
    mutlu
  4. öyle ya da böyle ecevit beyefendi ile beraber tüm dünyaya meydan okuyarak ayşe'yi tatile gönderen türk siyasetçisi. bakın bir insanı sevin yahut sevmeyin başarısını takdir etmek zorundayız. mezun olduğu okul bölüm ve iş alanında ki çalışmaları çok zeki bir insan olduğunun en açık göstergesidir. siyasi ideolojisi umrumda değil, kim bu ülkeye iyi hizmet ettiyse sağ olsun. sağcısı, solcusu, dincisi, komünisti vs vs fark etmez. çalıp çırpmış mıdır evet, dinci bir ideolojiye sahip midir evet.. bu konular yüzünden rahatça eleştirilir, ama topyekun saldırmak yanlıştır. iyi işlere destek verip, kötü işlere tüm halk olarak itiraz ettiğimiz gün gelince türkiye'de bir çok şey değişecektir. bu ülkede bu eksik malesef...
  5. neymiş efendim itü makina mühendisliğini 4 ortalamayla 3 yılda bitirmiş. toplama kamplarından kurtulan yahudi bir kadının sözleri geldi aklıma:

    "kamptan sağ kurtulanlardan biriyim. gözlerim hiçbir insanın görmemesi gereken şeyleri gördü. iyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar, işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler, lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlar…"

    kendisi nazi almanya'sında yaşayan bir alman olsaydı bu sözlerde anlatılan mühendislerden biri olurdu şüphesiz. ama o türkiye'de yaşamış, din ticareti yaparak kendinin ve yakınındakilerin ceplerini doldurmuş, "adil düzen gelecek ama geçiş dönemi kanlı mı olacak kansız mı?" gibi cümlelerle bugün ülkenin başındaki belalara sebep olanların ağababalığını yapmıştır.