1. kendi adıma bir şeye çok sevinecek oluyorum anında içimde bir korku başlıyor, sanki çok sevinirsem o şeyi kaybedecekmişim gibi. o korkuyla sevinemiyorum e zamanla da o şey benim için güzel olmaktan çıkıp sıradanlaşıyor zaten. derken çemberin hep dışında kalıyorum.
  2. çünkü ; her şey bir anda güzel olsun da '' noluyo lan ,oha '' deyip kıçımız başımız ayrı ayrı oynamasın diye ,yoksa ilahi adaletlerin ,tanrıların ,bilmem nelerin bizimle hiçbir alıp veremediği yok. her şey bir anda güzel olmasa da olur ,her şey bazı anlar güzel olsun ,ona da razıyım.
    ebru
  3. hiç bir şey mükemmelligini koruyamaz .mutluluk ,huzur,güven ve en önemlisi de saygı ömürlere sığarlarda ,ömürler bunlara sığamaz . mutlu olmadan önce mutsuz olmayı bu yüzden öğreniriz. gülmeden önce ağlamaya bu yüzden başlarız .güzel olan çoğu zaman bizim için ulaşılmaz olduğu için güzel bir çırpıda mahvolacak kadar narindir.güzel mi dedin ,güzeli unutun normali isteyin yeter bu güzellikte...
  4. çünkü güzel kavramı, çirkin kavramının mevcudiyetiyle algılarımız tarafından bir meskene iskan edilir. yani her şeyin güzel olması ve bu durumun zıddının tahtadan silindiği bir düzlemde güzel oluş artık ayrıksı bir yanı kalmayan alelade bir vaziyet alacak ve bizi olumlayan ayrıcalığını kaybedecektir.
  5. çünkü insan doyumsuz bir varlıktır. neye ulaşsa daha fazlasını isteyeceği için hiçbir zaman o güzelliğe ulaşamaz.
    efzey
  6. her şey bir anda güzel olabiliyor arkadaş.

    bir an geliyor bütün renkler pastel oluyor, bütün sesler en güzel şekilde görünüyor, tüm rüzgarlar seni mutlu ediyor, bütün kokular sana güzellikleri çağrıştırıyor, bütün yemeklerin tatları harika oluyor.
    bir müddet bunu yaşarsın ama kısa sürer.

    insan aşkına karşılık bulduğunda bütün bunlar mümkündür. ama daha sonrasinda bedelini fazlasiyla ödersin muhakkak. öyle kaçıp gitmek yok yani. üç kuruşa beş köfte olmaz arkadaşım.
  7. bununla alakalı daha derin,daha salt bir gerceklige ulaşmak isteyen arkadaşları "taoizm" felsefesiyle basbasa bırakmak isterim.yazar arkadaşın da bahsettiği gibi; siyahı var eden beyaz özünde.
  8. 2 tane argümanım var bunun için :
    1)çünkü bu bir türk filmi sonu değil.
    2) kendine şu soruyu sor : her şeyin bir anda güzel olması için ne yaptın ? çaba sarfettin mi , yoksa kendiliğinden düzelmesini mi bekliyorsun ?
  9. -çünkü bunu gerektiren bir yasa yok
    -çünkü varolmak yıkıma uğrama sürecidir
    -çünkü hayat tek gerçek bağımlılıktır ve bir anda güzel gitse bile bünye onu da tolere eder.
  10. her şeyin güzel olması anlamsız olur. sadece güzellik belirli basamakları aşa aşa ulaştığımız değişken katıyla bizim olur bazen ve kapısını açarız ama sonunda hep gidecektir.