1. sosyal platformlarda onlarca sözlük bulunuyor.
    her birinin belli bir kitlesi ve etki alanı mevcut ama biz neden buraya kayıt olduk?
    sadece ekşi sözlük gibi muhteşem bir yapının temellerini kendi elleriyle yıktığı için mi gelindi buraya ?
    sanırım bunun şahsi nedenlerini inceden açıklasak iyi olacak. buranın herhangi bir farkı var mı ?
    benim bireysel fikrim ise; bilgiye ve doğru düzgün insanlara ulaşabilme ve tanışabilme ihtimalini yaşattığı için ben şimdilik buradayım diyebilirim. umarım bu şekilde devam eder, sol frame daima kontrol edilse kafi ve hatırı sayılır bir zümreye sahip olunacaktır.
    çünkü en iyi reklam, tavsiyelerdir.

    edit: başlık kanalı soru-cevap kanalına da alınabilir, yeter ki arkadaşlar kötü kelime kullanımlarını azaltsınlar.
  2. en büyük neden elitizm. evet lan elit hissediyorum. zira;

    ekşi'de sadece kahvehane analizleriyle gündem değerlendiriyor. burada ise yetkin kişiler tarafından derinliği olan analizler yapılacak. kaliteli içerik zamanla artacak.

    ekşi'de her önüne gelen aşırı derecede subjektif yorumlarıyla başlıkları çöplüğe çeviriyor. (örneğin windows 10 ilk çıktığı gün "bana hâlâ gelmeyen sistemdir." şeklinde tek kelimelik entry yazan yüzlerce yazar vardı.) oysa burada herkes her konuda yazmıyor. aksine, bilgi sahibi olmadığımız konularda yazmıyor, okuyoruz. başlıkları çöpe çevirmiyoruz.

    ekşi'de kutuplaşma çok arttı. türkçüsü de, kürtçüsü de, laiki de, cemaatçisi de, akp'lisi de birbirine karşı kötü bir üslup kullanıyor. küfürler ve saygısız üsluplar havada uçuşuyor. burada ise seviye korunuyor.

    ekşi'ye yakın gelecekte sadece gündem için girecekler. buraya ise bilimsel terimleri, önemli bilgileri öğrenmek için girecek insanlar.
  3. kaydolduğum çok uzun zaman olmadı buraya ama nedendir bilinmez bir süre önce hesabımı gidik yaptıktan sonra düşüncelerimi ve bildiklerimi paylaşacak bir insan ya da herhangi bir platform bulamadığımı fark ettim ve kendimi burada buldum tekrar.
    hoşbuldum mu?
  4. çünkü benim gibi yorumları bilimsel ve sanatsal ağırlıklı olan kaliteli yazara ihtiyacı var.
  5. açıkçası günlük tutmayı veya uzun uzun bir şeyleri anlatmayı sevmem, beceremem de. zaten buraya kaydolmama teşvik eden arkadaşa(*:kendisi üye olup kaçtı gerçi :)) da başta "aa ne alaka, ne yazacağım ki ben" demiş bir insanım. ama yazdıkça açıldım galiba :)

    yazmanın cidden rahatlatan (hem sizi, hem de sosyal çevrenizdekilerin başını şişiriyorduysanız onları :p) bir özelliği var. hem burasının çekingen olsanız bile zamanla açılabileceğiniz dostane bir havası da var(*:buradan,yazıştığım youserlara selam gönderiyorum :)))

    bunun haricinde, buradaki kanallar, youreads.fm sayesinde, normalde kitapçıda dikkat etmeyeceğiniz kitapları merak edip okuyabilirsiniz, dinleme fırsatınız olmayan müziklerle tanışabilirsiniz vb.

    hep kendi çıkarım için kalmadım tabi, gülümsetmeyi seviyorum biraz da, umarım bir nebze başarabiliyorumdur ;)
  6. hangi sözlük sitesine girersen gir, sol tarafta bir sürü abuk subuk başlıklar gözüne çarpar. şu an yaşadığımız bu hayati süreçte dahi tuhaf tuhaf başlıklardan ve paylaşımdan kaçamazsınız. burada bunlar minimum seviyede ve sanırım başlık engelleme seçeneği de var. bu durumda sadece istediğiniz ve kaliteli paylaşımlara ulaşmak mümkün gibi duruyor. yani kısaca az ama öz
  7. bir yerde yazabileceğimi hiç ama hiç düşünmemiştim.
    buraya girip bir kaç gün başka yerlerde yaptığım gibi gözüme takılanı okumaya çalıştım.
    gördüğüm (kendi açımdan) en rahatlatıcı şey incir çekirdeğini doldurmayan polemiklerin yaşanmıyor oluşu,yaşansa bile uzatılmaması.ben kimse ile uzun uzadıya polemiklere girecek biri değilim,sanırım benim açımdan en önemli sebeplerden biri bu.
    bir diğeri;
    yazmaya başladığım andan itibaren (gerçi pek yazdığım söylenemez,genelde dinlediği müzikleri paylaşan bir youser'im sanırım.:)..) özellikle bazı youserlerin gülümseten,bazı youserlerin düşündüren girdilerini okumak,paylaştığım bir müziğin bir başkası tarafından ilk defa dinlenmesine rağmen beğenildiğini bilmek,veya birine aslında unutulmaz parçalardan birini paylaşıp (belkide geçmişte yaşadığı güzel bir anı) hatırlamasına araç olduğumda mesaj kutusunda alınan küçük bir imge [ :) ] görmek oldukça rahatlatıcı.
    dinlediğim müzikleri paylaşmaktan,az da olsa yazmaktan mutluyum.
    bu ortamın oluşmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.umarım hep böyle devam eder.
  8. cem bey neden mizah?
  9. ayrık film kategorisi olmasaydı büyük ihtimalle youreads'i bırakırdım bir yerden sonra. arada bir gelip ya gelmişken bir şeyler okuyayım dememe sebep olan bu youreads nedenidir