1. yıl mö 82...
    sulla reyizin hışmından kaçmış, anavatanından kilometrelerce uzakta ^:ne farkeder kilometreler...^, iznik'te bir sarayda bulunan haysiyetsiz, karavanacı, ahlâksız, üstüne üstlük ateşli bir populares taraftarı olan ^:artık anlatacaklarım ona vaciptir^ gaius julius sezar..

    bir yatakta şu an... sağındaki masanın üzerinde bir yüzük var. kendi yüzüğü. aşkımmadarası cornelia ile arasındaki tek bağ. bu uzak diyarda olmasının asıl sebebi.

    tek suçu sevmekti. kendi mi seçmişti ailesini, düşmanlarını? bu erken yaşta ne işi vardı burada? neden? neden bunu yapmıştı?

    kafası mı karışmıştı acaba? doğru olan neydi? neredeydi?

    bu sorular arasında yüzüğünü yokladı. "cornelia," dedi, "bize bunları yapanları en ağır şekilde cezalandırmazsam bana da sezar..."

    - sabahtan beri cır cır cır, bi sus lan!
    + ama niko,
    - yeter artık! geldiğinden beri "cornelia, cornelia" diye başımın etini yedin be!
    +ama kralım,
    -kes ulan! sen bunları bırak da niye hala erken boşalıyorsun?
    + ...
    -ben sana mastürbasyon yok demedim mi?
    + ...
    - getir o kağıdı! getir!
    + peki...
    + getirdim...
    - oku!
    + ben nicea, prusias, nicomedia diyarlarının hakimi nicomedes, vasiyetimdir ki kim beni tatmin edebilirse, o bu diyarların hâkimi olsun. eğer ki bu vasiyetim yerine getirimeye, prusias'ın bütün lanetleri yağsın üzerinize!
    - anladın mı!
    + evet kralım
    - güzel...

    sonuç: bu olaydan tam yedi yıl sonra nicomedes ölür. ancak bu olaylardan saraydaki ayakçılar sayesinde haberdar olan pompey, sezar'a şantaj yaparak bitinya'yı elinden alır.

    ve lanet... pompey'in sezar'ı hakkını gasbetmesi sonucu lanet bütün roma'yı kaplar. iç savaşta pompey, askeri gücü ve lejyonları sezar'dan daha dinç olmasına rağmen sezar'a mağlup olur ve mısır'da ölür.

    hatta bu lanetin ikinci triumvirlik döneminde antonius'un doğu'yu alması sonucu ona da bulaştığı ve bu sayede kleopatra'ya aşık olduğu söylenir.