1. Finlandiya kökenli teknoloji devi. Çoğumuzun ilk telefonunun markası.

    90'lar ve 2000'lerin ilk yarısında dünyanın en büyük telefon üreticisi olan firma şu an sitesine girdiğinizde "şebekeler ve yazılım" yazısıyla karşılıyor sizi. Telefon piyasasında neredeyse tekel olan firma biraz egosu biraz da Microsoft'un firma içine yerleştirdiği truva atı ceo sayesinde şu an telefon üretememektedir.

    Telefon bölümünü Microsoft'a satan firma 2 yıl boyunca telefon üretmeyeceği taahhüttü vermiş olduğu için ismi piyasadan silindi gitti. Bu yıl sonu itibariyle tekrar telefon üretimine başlaması beklenen firmanın -umarım- android piyasasına sağlam bir giriş yapması beklenmekte.
  2. android'e hayır diyerek çağın gerisinde kalmıştır.
  3. kaç yıl olacak türkiye piyasasında androidin gerisinde kaldı ama hala büyük bir darbe yaparak geri gelmesini bekliyorum ben.
  4. efsane marka. android ile şansını bir kez daha (belki de son kez) deneyecek.
  5. içeriden aldığım bilgiler doğrultusunda nokia asıl işi olan anten yapımına odaklanıyor, ar-ge ve üretim olarak. burda bahsettiğin 5g nin nasıl olacağına dair prototip geliştirme vb.
  6. bir efsane resmen gözümüzün önünde eridi ve bitti
  7. ozlenen telefon markasi
  8. hardware olarak saglam is cikarsa da softwarede sican marka. androidli guzel bi telefon cikarsa da alsak. tabi butceyi sarsmayacak bir sey olmali.
  9. yakında geri döneceği söylenen telefon markası. microsoft ile olan isim hakkı anlaşması bu yılın sonunda bitiyor ve güzel bir android telefonla piyasaya yeniden gireceği konuşuluyor. geç de olsa yıllardır beklediğim haber ha gayret nokia.
  10. can't connecting people