1. "Yapılan araştırmalar mobil cihaz kullanımının artması, bazı hastalık ve rahatsızlıkların da artışına işaret ediyor. Hatta bunun için türetilmiş yeni bir kelime bile bulunuyor, Nomofobia…Türkçe’ye “telefonsuz kalma korkusu” gibi tercüme edilebilecek İngilizce “no mobile fobia” kelimelerinin bir araya gelmesi ile yaratılan terim, akıllı telefonlardan kaynaklanan rahatsızlık ve sıkıntıları içine alıyor. Kelime İngiltere’de genel düşünce ve görüşleri yansıtmak amacıyla kurulan ve 400 binden fazla üyesi bulunan YouGov sitesi tarafından türetildi."

    http://www.computerworld.com.tr/fokus-2/nomofob-musunuz/

    "Telefonunuz yanınızda olsa dahi sürekli kontrol ediyorsanız, telefonun yokluğu sizde fiziksel reaksiyonlara yol açıyor ise, sinyal olmadığında ya da şarj bittiğinde aşırı öfke duyguları yaşıyorsanız, yarım saatliğine olsa telefonunuzu kapatamıyorsanız, bu cihazsız kendinizi eksik hissediyorsanız ve telefondan ayrı kaldığınızda hayattan kopuyor iseniz eğer, sizde nomofobi adaylarından birisiniz. "
    http://www.bilgiustam.com/agin-vebasi-nomofobi-nedir/

    günden güne yayılan bu teknolojik hastalık hayatımızın her tarafını sarıyor. telefonunu elinden bırakmayan, ona şifreler koyup içerisindeki bilgileri herkesten saklayan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, anne ve babalarımız var. gittiğimiz her yerde yanımızdaki arkadaşlarımız sohbet etmek yerine gözlerini telefondan kaldırmıyor ve sosyal bir ortamda asosyalliği tercih ediyorlar ve bu durum insanlara gayet olağan geliyor. akıllı telefonların öncesinde okey oynamayan bizim gibi insanlar, o oyunları oynamadıklarına pişman olsa gerek. çünkü artık biz bu insanlarla okey bile oynayamıyoruz. sinemaya gidin gözlemleyin insanları mesela, filmi izlerken yarısından fazlası telefonlarını en az bir kere kontrol edeceklerdir.