• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.50)
nunta muta - horatiu malaele
komünizm döneminde stalin'in ölümünden bir gün sonraya denk gelen hazin bir düğünde yaşananlar.


  1. türkçeye sessiz düğün olarak çevrilmiş bu olağanüstü filmimizde komünizm dönemi romanyasına konuk oluruz. daha itinayla belirtirsek tam da 1953 yılına gideriz ve o yıllarda bizi birbirini seven iki genç bekler. biri kız ve biri erkek. gönüllerince dağda bayırda sevişip dururlar filmin ilk yarısında. sonra oğlan der ki, ben seninle evleneceğim. ve sevişirler.

    düğün hemen o perşembe yapılacaktır. domuzlar, sığırlar kesilir. tatlılar hazırlanıp çalgıcılar çağrılır. herkes süslenip püstlenir. köyde tek bir kişi yoktur ki senede birkaç defa yaşanan böyle gürültülü şenliklere heyecan duymasın.

    sonunda düğün günü gelir. davullar birbirini ardına tokmaklanır, gelinle damat bir öpüşüp bir koklaşırken uzaktan 2 rus subayı belirir. bu cilet gibi giyinmiş asık suratlı berduşların dilinden dökülen ise şunlardır: '' yoldaş stalin dün gece öldü, bütün eğlenceler yasaklanmıştır! ''

    izleyiniz. size katacağı pek çok şey bulacaksınız, inanın.
  2. baskı altında kalmış bir topluluğun dinamiklerini gözler önüne seren bir film. youreads sinema grubu ile izlemekten büyük keyif aldım.