• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.70)
oldeuboi - park chan-wook
karısı ve bebeğiyle mutlu bir hayat süren işadamı oh dae-su bir gün evinin önünden kaçırılır. uyandığında kendini özel yapılmış bir hücrede bulur. karısının öldürüldüğünü öğrenen dae-su, 15 yıllık tutsaklığın ardından serbest bırakılır. oh dae-su yemin etmiştir. mutlu hayatını yok eden adamdan intikam alacaktır. bir japon lokantasında tanıştığı mido, intikamını alması için ona yardım sözü verir. daha sonra ortaya çıkan evergreen lakaplı bir adam ona 5 gün içinde neden hapsedildiğinin nedenini bulmasını aksi takdirde mido'yu öldüreceğini söyler. oh dae-su, hapsedilmesinin ardındaki gerçeği bulur. bununla beraber başka bir gerçeği de.


  1. izlerken sıkıldığım, yer yer uyuya kaldığım film. bir intikam filmi yapmaya çalışmışlar ama sağlam bir kurgu yok. olaylar açıklandıktan sonra "vay be" yerine "bu muydu yani?" dedim. çok basit ilerleyen, insanı şaşırtmayan bir filmdi.
    bazı sahnelerde de kusma eşiğine gelince filmden iyice soğudum.
  2. ben bunu küçükken abimin tavsiyesi üzerine izlemiştim.ulan o yaştaki çocuğa böyle bir film tavsiye edilir mi yemin ederim 2 ay bu filmi düşündüm abartısız,rüyalarıma girdi,psikoloji bırakmadı.şu yaşta izlesem daha mi farklı hissederdim orası da meçhul tabii.önerir misin derseniz bu kadar olumsuz yazıya ve 3 saatlik bir film olmasına rağmen öneririm.nitekim kore filmi ,adamlar yapıyor.
  3. yer yer rahatsız etse de en sevdiğim..

    koridor sahnesi, dae-su'nun yalvarışı ve mi-do'ya sarıldığı sahne çok etkileyiciydi.

    filmin birbirinden enfes soundtrackleri için (bkz: yeong wook jo)
  4. en sonunda yarım saatlik düşünme süresiyle gelen film.kim iyi, kim kötü sorusunun cevabı yok çünkü. uzunca bir süre düşünmeye devam ediyorsunuz ardından ama nafile. illaki bir iyi bir kötü aramak zorunda hissetmek çok anlamsız geliyor sonra. sanki dünyadaki herkes en iyiler ve en kötüler olarak ayrılıyormuş gibi.
    izlemesi belki zor gelebilir, normal izlediklerimizin birazcık dışına çıkmış.ama kesinlikle izlenmesi gerekir.her şeyi sorgulandığınız an vazgeçilemez.
  5. zekice bir kurgu ve muhteşem oyunculuk, izlenmesi gereken bir güney kore filmi.
    medu
  6. "ister kum tanesi olsun ister kaya, ikisi de aynı batar suya"
  7. !---- spoiler ----!

    kadınlar eli sıcak olduğu için suşi yapamaz

    !---- spoiler ----!
  8. muhtemelen onlar da bizim için aynı şeyi düşünüyorlardır ama söylemeden duramayacağım. bu uzak doğulularda bir problem var ama ne olduğunu çözemedim.