• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.64)
one piece
korsan kral gold roger, bu dünyadaki herşeyi elde eder ve idam edilirken, tüm servetinin grand line'da olduğunu, onu arayıp bulmaları gerektiğini söyler. bu olaydan sonra herkes grand line'a gider. ancak grand line'a girmek çok zor, grand line'da canlı kalabilmek imkansızdır.

kahramanımız monkey d. luffy'nin rüyası, korsan kral olmak ve one piece denen kimsenin bilmediği, görmediği hazineyi ele geçirmektir. küçük yaşlardan beri hep korsan olmak isteyen luffy, kazara bir şeytan meyvası (akuma no mi) yemiştir. 3 farklı şeytan meyvası vardır ve bu meyvalar yiyenlere çok üstün güçler sağlamaktadır ancak bu güçlerin bedeli asla yüzememektir. luffy'nin yediği meyva onu bir lastik çocuğa çevirir. bu olaydan yıllar sonra luffy denize açılır. yolculuğu sırasında ekibini toplayacak ve one piece'i bulmak için grand line'da birbirinden tehlikeli ve komik maceralara atılacaktır.


  1. halihazırda 690 bölümü yayınlanmış ve hikayenin bitimine en az bu kadar vakit varmış izlenimi veren anime. şimdiye kadar izlediğim en iyi animelerden biri olmakla beraber her bölümde hikaye çok az ilerlediği için 5-10 bölüm biriktirmeden izlenmemesini tavsiye ederim. hikayenin ana karakteri monkey d. luffy ise beni en çok etkileyen anime karakterlerinden biridir.
  2. one piece ile büyüdüm ben. ilk one piece ile tanışmamdan star tv ile oldu. okuldan gelip tv karşısın da tıkınırken çizgi film arıyordum. hangi bölüm olduğunu tam olarak hatırlamıyorum fakat ilk bölümleriydi sanırım . luffy , sanji ile birlikte bir teknenin için de nami'nin doğduğu adaya gidiyordu , yolda deniz canavarı saldırısına uğruyorlardı filan. o an büyülenmiştim. sonra yıllar geçip biraz daha büyüyünce araştırıp bulmuştum internette. tabi o zamanlar şu an ki internet üzerinden anime , dizi vs izleyebileceğin platformlar yok. olsa da internet bağlantın kaldırmaz.

    rapidshare , divxplanet sağolsun yayınlanmış bütün bölümleri indirip izlemiştim. gerçi o zamanlar hard-sub yapan ekiplerde vardı. yayınlarını internete yüklüyorlardı. böyle şekilli şekilli "gomu-gomu noooo " diye altyazılar geçerdi. ben anime de günceli yakaladığım da 300 küsürlü bölümlerdeydi. kaç senedir hala her hafta yeni bölümünü bekleyip izliyorum. sanırım çok daha uzun bir süre izleyeceğim , dilerim de izlerim.

    değinmek istediğim diğer bir nokta da en iyi anime olup olmaması. şahsen benim açımdan en iyi anime serisi değildir. 40-50 bölümlük hatta daha kısa animelerden çok daha fazla keyif aldım. mangakası hastalanmasaydı hunter x hunter , one piece den daha iyi olabilirdi.

    dikkat ederseniz naruto , bleach gibi köklü animeler ile karşılaştırılır hep. ama karşılaştırma sorusu hep aynıdır " hangisi daha iyi ? " . birinin one piece'e kötü demeye götü yemez. one piece iyidir , çok çok iyidir.

    !---- spoiler ----!

    portgas d ace öldüğün de bir hafta ağladığımı hatırlıyorum lan ben. bildiğin manganın o sayfasına geldiğim de dondum kaldım. ben hayatımda böyle ağlamadım.

    !---- spoiler ----!
  3. gelmiş geçmiş en iyi mangalardan biri. en delikanlı, en dürüst ve en değerli karakteri tartışmasız monkey d. garp'tır. aksini iddia eden şerefsizdir.
  4. çok derin bir konusu olmayan, kendini hiç şüphesiz izleten anime/mangadır. izleyeni yormaz, bölümler kısadır, çıtır çerez yer gibi izlenir.

    anime dünyasının kült eserlerinden sayılır. ana karakterleri gayet sempatiktir (favorim sanji). izleyen herkes kendi hayat tarzını tayfadan bir kişi ile paylaşır.
  5. çok derin bir konusu olmadığı düşüncesine katılmadığım anime serisi. oda sensei hiç farkettirmeden insanlığa dair pek çok kavramı işlemiştir seri boyunca. saymakla bitmez ama birkaçını sıralayalım; faşizm, yabancılaşma, aile bağları, arkadaşlık, çevre katliamı, tekelleştirme, kölelik, devrim, kast sistemi, eşcinsellik...
    !---- spoiler ----!

    bu animede travesti olan cesur kahramanlar vardır, muktedir olana karşı savaşan devrimciler, insanların ırkçılığına maruz kalan balık adamlar, zincirlerinden kurtulduğu halde vücudundaki köle damgasını taşımak zorunda kalan güzel kadınlar, arkadaşları ya da idealleri uğruna ölüme sürüklenen sevgililer, ülkeleri içeriden çökerten kodomanlar ve onlara karşı mücadele kitleler, yönetenler-yönetilenler, başkaldıranlar-ezilenler, travestiler-eşcinseller ve daha niceleri.

    !---- spoiler ----!
    gelmiş geçmiş en iyi anime serilerindendir. bir seriyi on yıllarca devam ettirebilmek hem ciddi bir yetenek hem de ciddi bir özveri gerektirir ki ikisi de oda sensei'de vardır. biz otaku'lar kendisine minnettarız, böylesine harika bir seriyi bizlere armağan ettiği için. o zaman luffy'den gelsin, kaizoku ou ni ore wa naru!!!
  6. uzun zamandır animesini seyretmemekle birlikte güncel olarak mangasını takip ettiğim bir seridir.

    hikayede kendi içinde oldukça güzel bir dengeye sahip olmakla birlikte kısaca özet bilgi vermek gerekir ise;

    -büyük bir bölümü sular ile kaplı bir dünyada korsanlar kralının hazinesini bulmak için uğraşan korsanlar

    -korsanlara karşı olan dünya hükümeti ve denizciler

    -yiyene inanılmaz güçler kazandıran fakat yiyenlerin denize düşmeleri halinde yüzme yeteneğini yok ettiğin için kullanıcının boğularak ölmesine sebep olan çeşit çeşit güçlere sahip şeytan meyveleri

    -şeytan meyvelerinin gücüne karşı koyabilen haki adlı bir yetenek

    -dünya hükümetini düşürmek isteyen isyancılar

    -dünya hükümetine bağlı olan veya olmayan krallıklar, ülkeler, adalar

    -7 asil schibukai yani denizciler ile hareket eden korsanlar

    -3 adet çok güçlü denizci amirali

    -4 korsan imparatoru

    -daha önce delillerini dünya hükümetinin yok etmeye çalıştığı ve neler yaşandığını bilmediğimiz karanlık çağ/kayıp yıllar

    -karanlık çağa ait bilgiler içeren ve yok edilemez taşlardan oluşan çok az kişinin okuyabildiği dev taş yazıtlar

    özetle seride ne kadar güçlü olursa olsunlar onları alt edebilecek birisi veya bir yetenek muhakkak vardır. hikaye ilerledikçe derinleşiyor fakat buna karşın mangaka arcları gereksiz yere uzattıkça uzatıyor.

    oldukça eğlenceli bir seri olmasına rağmen animesi oldukça uzundur. bu yüzden seriye başlamak isteyenlerin mangasından takip etmeleri daha mantıklı olur.
  7. Küçükken star tv'de izlerdim. sonra tekrar başladım bir şekilde. Yazın okul derdi falan yokken ekran başına kitlenip sabahtan akşama kadar izliyordum. Konu başta bakıldığında çok yüzeysel denebilir, aslında öyle de sayılır fakat işleniş muazzam. En çok karşılaştırıldığı ikili Bleach ve One Piece e göre ağır basan bir farkı vardır ki o da hikayenin işlenişi ve derinliğidir. Resimle örneklendirebilirim, buyurun Link

    490'lı bölümler yayınlanırken güncel olmuştum, senelerdir de güncelim. Hiç sıkılmadım konu olarak (Animenin çizimleri rezilleşti o ayrı bir konu) Kitleniyorsunuz ekrana. Güç dengeleri birden değişebiliyor. "Bu adamı kimse yenemez ki lan?!" derken bir süre sonra şamaroğlanı olabiliyor karakter.

    !---- spoiler ----!

    Haki vs Logia tipi meyve kullanıcısı

    !---- spoiler ----!

    Hele 430-485 arası bölümleri izlerken zamanın geçtiğini farketmiyorsunuz. Size her duyguyu yaşatabiliyor anime. Ağlayabiliyorsunuz ekran karşısında. Gülmekten kırılabiliyorsunuz. En ciddi ortamda bile komedi olabiliyor. Eğer anime seviyorsanız izlemeden geçmeyin derim.
  8. 1999 yılından beri devam etmekte olan ve son olarak 823. bölümü yayınlanmış manga. animesi ise şu an 735. bölümdedir. serinin yüzde yetmiş beşlik kısmının bittiği söyleniyor. mangaldaki favori karakterim ise "eustass kid"
  9. uzun zamandan beri takip ettiğim ve verdiğimi harcadığım her dakika için ayrı mutlu olduğum manga/anime. mangasını takip edemiyorum ancak şu anda tanesi 20 dakikadan 735 bölümü internette mevcut. senaryo bakımından en iyi düşünülmüş anime olduğunu düşünüyorum.izlemeyenlere tavsiye edilir.