• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
open windows - nacho vigalondo
2014 yılı ispanyol yapımı, 100 dakikalık aksiyon filmi. ülkemizde "açık pencereler" adıyla gösterildi. ispanyol yönetmen nacho vigalondo'nun ingilizce ilk filmi olan filmin başrollerinde elijah wood, sasha grey ve neil maskell yer alıyor.

dönemin en heyecan verici oyuncularından biri olan jill, internette yapılan bir yarışmada kendisiyle bir akşam yemeği kazanmış olan nick ile yemek yemeği reddeder. bunun üzerine jill'in tanıtım kampanyasını yürüten chord nick'e yardım etmeyi teklif eder. oyuncunun bilgisayarına ulaşarak her adımını izlemesini sağlar. başta oldukça eğlenceli gibi görünen bu teklifin ilerleyen aşamalarında nick kendisinin chord'un hain planlarına ulaşmak için kullandığı bir kukla olduğunu anlayacaktır. (beyazperde.com sitesinden kaynak alınmıştır.)


  1. filmde heyecan verici olan tek şey sasha grey. "zaten oyunculukla yakından uzaktan alakası olmayan birini koyacaksak neden bari güzel birini koymuyoruz" mottosu ile yola çıkarak ekibe dahil edildiğini düşündüğüm sasha grey'in daha iyi filmlerini seyretmiştim.

    benim anlamadığım bir nebze de olsa beğenmeye çalıştığım elijah wood -ki hatırlamadım demeyin; (bkz: eternal sunshine of the spotless mind - michel gondry) , (bkz: yüzüklerin efendisi yüzük kardeşliği - peter jackson) , (bkz: hobbit beklenmedik yolculuk - peter jackson) filmlerinden hatırlayın- ile bu pornocu ablamızı nasıl bir araya getirebildiler? hadi sasha kızımıza bişe olmaz da elijah wood kardeşimiz ezildi gitti bu filmde. ben sanmıyorum ki insanlar sasha dışındaki sahneleri alıcı gözle izlesinler. hep bi aksiyon beklentisi, hep bi serbest vuruş ^:frikik^ olur mu, aman o görünen neydi...filmde de kanımca öyle pek sanatsal ya da duygusal ya da öyle çok girift, alengirli, dolaplar döndüren bir senaryo beklemeyin. heyecan olsun diye çekilen sahne sasha'nın ekranda soyunma sahnesi ise o filmden daha ne beklersin ki? o yüzden diyorum ya sasha kızımızın daha güzel performans gösterdiği filmlerini takip etmişliğim var. bu filmde sönük kalmış.

    filmin imdb puanı kanımca abartılı bir şekilde 5,2/10 görünüyor. o gördüğünüz 5 sasha için, 0,2 de film için sanırım.