1. ankara'da çankaya'ya bağlı semt.

    10-15 yıl kadar önce şehrin dışında bir bölge sayılırken şimdi merkeze yakın ve lüks sitelere ev sahipliği yapar olmuş.

    aynı zamanda dolmuş şoförleri ve yolcular arasında yanlış anlaşılmaya meyilli diyaloglara sebebiyet verirdi. öğrenci evim dikmen'deydi. kızılay'da dikmen ve oran dolmuşları aynı yerden kalkardı.

    - oranın kalktığı yer bura mı?
    -...
  2. ankara'nın bir semti. evlerin değerleri milyonu bulur bazen ama kar yağdıginda arabanı çıkaramazsin. turan güneş bulvarı geçilmez olur.
  3. 2000'lerin başlarına kadar milletvekili lojmanlarını barındıran, ankara kuzeyindeki uydu kent. lojmanlar 2000'lerde, "bu ne ya, halk bizi seçiyor biz onlardan kaçıp korumalı villalara sığınıyoruz" diye yıktırılmış ve yerlerine panora avm yapılmıştır. günümüzde panora avm'nin otopark girişinde görülen atatürk heykeli bu lojmanların bir yadigarı olarak durur. ha lojmanda değil de kendi evlerinde bu muhitte oturan birçok politikacı da vardır o ayrı. mesela bülent ecevit, alparslan türkeş, bir dönem deniz baykal hep oranlı politikacılardı.

    bu bölgede ayrıca trt genel müdürlüğü de yer alır. sadece genel müdürlük değil, birçok stüdyoyu da barındıran dev bir kampüs halindedir burası, haber bültenleri vs hep burada çekilir.