• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.91)
orange is the new black
new york city'de yaşayan biseksüel kadın karakter piper chapman (taylor schilling) on yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan kız arkadaşı alex vause (laura prepon) yüzünden 15 aylık hapis cezası alır. planları altüst olan piper, nişanlısı larry bloom (jason biggs) ile olan new york city'deki normal hayatını bırakarak, cezasını federal hapishanede çekmeye başlar. piper, alex'le aynı hapishaneye düşer. bir müddet sonra alex'le tekrar bir araya gelir ve hapishanedeki diğer mahkumlarla baş etmeye çalışır.


  1. bir jenji kohan basyapiti, olaganustu dizi. uzun zamandir bu kadar gercek hayata paralel, bu kadar her karakteri butun yonleriyle isleyen ve bunu yaparken de cesur olan bir dizi izlememistim. suphesiz son zamanlarin en iyi islerinden biri, netflix'e kocaman alkis.
  2. ve ayni zamanda bugun yeni sezonundan ilk trailer yayinlanan dizidir, 3. sezonu 12 haziran'da butun bolumleriyle yuklenmis olacak. gerisayim basladi.
  3. cumayı iple çekiyorum, gerçi cumartesi düşer buradaki sitelere. amerika'daki hapishane ortamı cidden böyle değildir sanırım da karakterler çok gerçekçi. özellikle de gardiyanlar.
    doris
  4. en yaratıcı isme sahip dizilerden birisidir. senaryosunun tamamlanıp çekilmeye başlanan bir dizi mi merak ediyorum. kurgu çok bütünsel, karakterlerin alt hikayeleri çok başarılı, özelde galina reznikov için dahi izlenir.
  5. ana karakter piper kerman'ın yeni moda turuncu şeklinde çevrilen kitabının televizyon uyarlaması. bazı şeylerin gerçekçi gelmesinin sebebi de hikayenin hali hazırda yaşanmış olması. elbette dizisi için bolca yeni karakter ve olaylarla süsleme yapılmış. ben kitabı okumadım ancak okuyanlar kitap ve dizi arasında uçurum farklar olduğunu söylüyor. hapishane dizisi diye bir prison break bir oz beklemeyin. ama kendini keyifle izleten eğlenceli bir dram. ^:eğlenceli dram?^

    şahsen ben iki ana karakterden^:piper ve alex^ çok haz etmiyorum. diğer karakterlerin hikayeleri daha ilgi çekici geliyor. zaten dizide de "başrol" kavramı çok vurgulanmıyor. herkese hemen hemen aynı önem veriliyor hikayenin işlenişinde. bir de lgbt olaylarına karşı cesur duruşlarını çok takdir ediyorum.

    dizi 3 sezon onayı daha alarak 7 sezonu garantilemiş. 4.sezon 17 haziran itibariyle başlayacak. bu da teaser
  6. dizideki siyah ve latin kokenli oyuncular icin izliyorum
    oyunculuklari cok iyi
  7. !---- spoiler ----!

    larry ve polly karakterlerine ne olduğunu çok merak ediyorum. gerçek hayatta piper ve larry evlendiğine göre dizide de birleşmeyecekler mi? eğer öyleyse larry'e ne oldu? umarım yeni sezonda kendisini görürüz. beraber olmasalarda bir şekilde arkadaşlıkları sürsün istiyorum. çünkü piperı dışarıda bekleyen birşeyi kalmadı. ne işi, ne nişanlısı, nede en yakın arkadaşı var. ilerleyen bölümlerde bir suç işleyip cezasını uzatırsa şaşırmayacağım. hapiste yalnız değil en azından.

    !---- spoiler ----!
  8. bu aralar yine yapacak bi işim olmadığından dizi izlemeye sardım. stranger thingsi tavsiye etmişlerdi ilk sezon hemen bitti. şimdi de hiç konusunu dahi bilmezken (iyi olduğunu bi yerlerden duydum herhalde) bunu izlemeye başladım. diziye hayran kaldım. hiç amerikan hapishanesi deneyimim olmadı ama hapis hayatının bu denli gerçekçi yansıtılması müthiş.
    kitabı olduğunu bilmiyordum. ama okumamam lazım çünkü kitabıyla uyarlaması farklı olan yapıtlara karşı bir antipatim var. kitabında n'oluyor bilmem ama umarım dizi uzun soluklu olur.

    ayrıca şunu belirtmeden de geçemiycem. dizideki karakterlerin birbiriyle iletişimi gerçekten müthiş. gerçek hayatta yaşanan her şey birebir anlatılmış sanki. bazen benim de başıma gelse böyle tepki verirdim diyorum, bazen de böyle bir durumda gerçekten böyle davranmalı diye ders alıyorum. imdat hapishane dizisi beni eğitiyor (*:))
  9. henüz başlamaya fırsatım olmadı ama bir kere başladığın zaman bağımlılık yaptığını duyduğum dizi. game of thrones un 2 sezonunu aralıksız izlemiş biri olarak sanırım bu dizi için de boş vakit arıyorum