1. avustralya da yaşarlar. ayrıca en ilginç hayvan olduğunu düşünüyorum. çünkü kendisi hem memeli hem yumurtluyor. nasıl oluyor bu? kendisi yumurtlayan memeli.

    ördek gagalı, kunduz kuyrukludur. dikenli karıncayiyengiller ile birlikte yumurtlayan tek türdürler. dikenli karıcayiyengiller 2 türe ayrılır. kısa gagalı karınca yiyen ve uzun gagalı karınca yiyen. uzun gagalı karınca yiyende kendi içinde 3 e ayrılır. neyse fazla sapmadan ornitorenke dönelim.

    avustralya 20 centi nin arkasında resmi vardır. erkek ornitorenklerin arka ayakları zehirlidir. zehir insan için öldürücü değildir. öncede belirttiğim gibi yumurtlayan memelidir. Yumurtlayarak çoğalırlar.

    birde kendisinin ajan olduğu bir çizgi film var. phineas ve ferb disney channel da gösteriliyordu hala gösteriliyor mu bilmiyorum lakin o çizgi filminde acıklı bir hikayesi var. onuda farklı bir yorumda anlatırız artık.

    ekleme: şuraya birde resmini koyayım üşenip bakmayanlar için. ^:swh^
  2. "o nasıl bir hayvan ya" diyene direkt psyduck örneğini veririm. daha net bir tasviri yok bence. gagalı kunduz falan diyorsun anlamıyor kimse. canım psyduck.
    jimi