1. ankara'da bulunan, eşsiz kampüsüyle kendine hayran bırakan, eymir gibi bir güzelliğe sahip olan güzide bilim irfan yuvası
    9am6
  2. orta doğuya ait olan "öğrenci işleri ve oibsini" saymazsak, üniversitelerin pîridir, kralıdır, messisidir odtü. inşallah dar siyasi tartışmalara mahkûm edilmez, var olan ilmi kültürü zedelenmeden ülkemizin gururu olmaya devam eder... bu arada, biraz hamasi olacak ama "eymire uzanan eli kırmasını da çok iyi biliriz." (bkz: swh)
    pirus
  3. kampüsünden çıkmak istemeyeceğiniz okul. öyle ki; okuyorsanız ah neden çok çalışmadım eşek kafam yok çalışıyorsanız yok mu buralarda bana göre bir iş diye hayıflandırır.
  4. dünya tarafından kabul görmüş en iyi üniversiteler listelerinde sürekli kendine yer bulan, türkiye'nin en saygın üniversitelerinden biridir. her ne kadar son zamanlarda bu saygınlığın yok edilmesi için büyük bir uğraş verilse de odtü en iyi cevabı yine çalışmalarıyla vermektedir.

    kuzey kıbrıs'ta da bir kampüsü bulunmaktadır. (bkz: odtü kuzey kıbrıs kampüsü)
  5. en güzel etkinlikler arasında devrimde oturup bira içmek olmadığı okuldur.
  6. gerçekten eymir olmasa ankaralılar nereye gidecekmiş. odtü'nün ormanı olmasa hava kirliliğinden nefes bile alamazdık. rant adına, yol adına eymir'e ve odtü'ye yapılacak herşey canilik ve kendini bilmezliktir.
  7. odtü uluslararası gençlik topluluğu (ugt) tarafından 28 yıldır düzenlenen ve her yıl dört gün süren şenliğin, "aşırı alkol tüketimi, odtü dışından katılım, çevre kirliliği gibi" gerekçeleriyle üniversite yönetimi tarafından iki güne indirilmesi istendi. ugt teklifi kabul etmeyince şenlik iptal edildi.
    bu kadarını kimse yapamamıştı. kepazelik.
  8. ankara'daki güzide üniversitelerimizden bir tanesi. odtülülerin yüzünde sürekli bir tebessüm vardır. ben de burada okumadan önce bunun sebebini merak eder dururdum. girdikten ve mezun olduktan sonra anladım ki; zorluklar ve engeller karşısında pozitif davranmak bir seçenektir. bu sayede hem genç kalırsınız hem de problemleri çözmek için gerekli konsantrasyonu sağlarsınız. haa, kayış sıyrılır o ayrı!