1. maksat yeşillik olsun sloganıyla yayımlanan aylık dergi. türü hakkında net bir tanımlama yapmak zor. * biraz kültür-sanat, biraz mizah ve esasen de siyasi bir bakış ve edebiyat barındırıyor. öküz ve hayvan'ın devamı niteliğinde olduğunu söylüyor met-üst * ama artık daha bir özgüven sahibi olduğunu söyleyebiliriz.

    içeriğine çok sayıda insanın katkısı var. yüzde yüzüyle herkese hitap etmeyebilir, her sayfası aynı nitelikte olmayabilir ama çok değerli insanların çok değerli yazılarını bulabilirsiniz.

    http://www.radikal.com.tr/hayat/ot_ustalik_eserim-1121590
    one
  2. mümkün mertebe takip etmeye çalıştığım dergi. direkt olarak bir kategoriye yerleştirmek zor cidden. benim için derginin güzelliği farklı kesimlerden kalemleri bir araya getirmesi. murat menteş'le hakan günday'ın dünyaya aynı yerden bakmadığı gerçek. ama gördükleri veya görmek istedikleri dünya birbiine yakın. en azından derginin bu çeşitliliği derleyip toparlayıp bir arada sunması bile güzel.
  3. metin üstündağ geçtiğimiz günlerde dergiden ayrıldığını açıklamıştır.
    mnb
  4. birkaç sefer aldığım fakat 3-5 yazı/yazar hariç boş muhabbetten öteye gidemeyen dergidir. bu dergiye ayrılan parayı ve zamanı iki ayda bir çıkan herhangi bir edebiyat dergisine ayırmak bana daha yararlı geldi ve hatta gelmekte.
  5. çıktığından beri hatta çıkmadan da okuyorum.(öküz, hayvan dergileri)
    çünkü sevdiğim bütün yazarlar burada (hakan günday,hakan bıçakçı,seray şahiner v.s.)
  6. her ay düzenli okuduğum dergi. içerisinde sağlam yazarların bulunduğu, dolu dolu içeriğiyle ve harika göndermeleriyle sizi direk içine alıp bambaşka bir dünyaya taşıyor. okuyun ve okutun.
  7. birkaç yazar dışında -turgut yüksel, hakan bıçakçı, günday vs.- edebi açıdan pek de doyurucu olmayan dergidir. zaman geçirmek için okunabilir. son aylarında edebiyattan neredeyse tamamen kopup kendini siyasete vermişe benziyor bu da çok rahatsız edici.
    kup
  8. kesin zülfiyare falan dokunacak ama hem çok taşra edebiyatı geliyor bana, hem de alttan alttan bi popülizm pompalıyor gibi.. fridavari şeyler görmekten bıktık artık.
  9. kısa bir süre için takip ettiğim yazarlarının arasında burak aksağında bulunduğu güzel dergi