1. özgürlükler ülkesi(!) abd'nin kimi eyaletlerinde ve kanada'da yasal olan eylemdir.

    ayrıca;

    (bkz: you don't know jack) ve (bkz: mar adentro)

    zamanın ötesinden büdüt: düzeltme için @akınburak 'a teşekkürlerimi sunarım.
    nac
  2. sevdigin kisinin- hayvanin aci cekmesini izlemektense olmesini isterim ben. fakat eger buna insan kendi icin karar veriyosa, onun bu istegini reddetmek ona iskence yapmaktan farksizdir. sanane amk belki ben boyle yasamaktansa olmek istiyorum?
  3. çıkmadık candan umut kesilmez.bazen düşünüyorum aslında olsa diye sonra empati yapınca çok zor bi durum intihar etmek gibi birşey. birinin hayatı için karar vermek en zor seçimdir bana göre.
    jedi7
  4. ötenazi olmasın
  5. aktif ve pasif halleri olan nane. pekiştirmek adına bir kere daha yazmak istedim. aramızda hala anlamayanlar olabilir.

    bir de aktif ve pasif youser var. aktif yazmadan önce ne yazıldığını okuyup yazan, pasif ise okumadan yazan. karar ver verdure'ni seç öyle gel^:swh^.
  6. hassas bir konu. konunun içeriği hakkında çok dolu bir birey olmadığımı da belirteyim başta.

    yaşamak evet insanın temel hakkıdır, ama özgürlük çerçevesi içerisinde 'başkasına zarar vermediğin sürece' istediğini yapabilme hakkın vardır. yani özgür bireysek yaşamak gibi ölmekte bizim bir tercihimiz olabilir dolayısıyla yasal olması gerektiğini düşünüyorum.

    hiç birimiz ölmek üzereyken acı çekmeyi istemeyiz sanırım. yani acılar içinde işkence çekeceğime bunu tercih ederim. dediğim gibi bu tamamen kişisel bir durum başkası farklı argümanlarla savunabilir saygı duyarım.
  7. normal sartlardsa bile yaşama yükünü taşımak istemezken bir de çaresi olmayan hastalıkta kolay ölüm hakkının olmayışı tıbbi açıdan da başka bir açıdan da etik değildir.kötüye kullanım olabileceği için bazı durumlarda vücudumuz üzerindeki haklarımız sınırlandırılmıştır ancak bu durumda sınırlama pek de mantık işi değildir kanımca.netekim vasiyetimdir de yakınlarıma öyle bir durumda olur ve ifade sıkıntısı çekersem hallediverin bir şekilde diye.
  8. yasaklanması limitte sigaranın yasaklanmasına denktir.
  9. kesinlikle serbest olmalı... belki belli doktor raporları şart koşulabilir intihar destekçisi durumuna düşmemek için... evet ölümün iyisi yok, bunu klavyelerimiz başında, kahvemizi yudumlarken rahatlıkla kabul edebiliyoruz... ama bir de çeşitli hastalıklar sebebiyle yatağında kıvranmakta olan ve ötanazi isteyen insanlara da bir sormalı... sonuç olarak belli şartlar altında insan kendi geleceğine karar verebilmeli...
  10. doktorlar arasında "önce zarar vermeyeceksin" diye bir kural varmış. iyi de ötanazide sen zarar vermiyorsun ki? sen sadece araç olarak kullanılıyorsun. tüm karar zaten hastanın.

    ayrıca bu zarar denilen şey biraz da sübjektif bir olgu. acıdan uyuyamayan, hastalığının son evresinde olan birisinin acılarını dindiriyorsun. bu zarar verme kapsamına girmez.

    ya zaten doğmak kişinin bir tercihi değil, bari ölme kararı kişiye birakilsin.