1. kirli sesli vokalleri pek bir sever(mis).
  2. giuseppe verdi'nin 4 perdelik operası.

    otello; 24726 metre boyuyla, kafam kadar kolları ve nizamiye kapısı misali omuzlarıyla heybeyli bir venedik komutanı. kıbrıs'a vali olarak atanıyor ve donanmayla beraber adaya çıkışıyla başlıyor opera. osmanlı donanmasını mağlup etmiş amcam, agresif ama şen kahkahalar saçası var etrafa. şöyle dalıyor limana^:idob solisti efe kışlalı, büyük tenor^. "coşun, müslümanların gururunu denize döktük!" diye haykırıyor.

    akabinde tabii sevdiceği desdemona ile oynaş etmesi gerekiyor beyimizin. kendisi mağrur, atarlı giderli, agresif, azman ama bir o kadar da aşık bi abi.

    sonra alkolün su gibi aktığı sulukule geceleri falan... otello, yancılarından cassio'yu donanmaya komutan yapar ve diğer yancısı jago bu duruma bildiğin dellenir. o bol alkollü gecelerde cassio'yu içip içirip sarhoş eder, rezalet çıkarttırır gaza getirip. sonra otello mekanı basar ve "dağılın laığn" diye mevzuya el koyduktan sonra jago'nun gazıyla cassio'nun rütbesini alır.

    jago'nun keyfine diyecek yok tabii, ama burada bitmez tabii. adam bildiğin çakal, devam edecek. aryasını da patlatıyor üstüne, ooohh... zalim bir tanrıya inanırmış beyimiz. nihilist olmasa nefretimi üstüne kusacağım pezevengin, o derece.

    tezgahlar bitmek bilmiyor, otello'nun desdemona'ya vaktiyle hediye ettiği çilek motifli falan bir mendil var, çakal jago bunu uçurmuş, cassio'nun üstüne bok atıcak. halbuki cassio da öyle yengesine sarkıcak bi oğlan değil, bildiğin efendi. ama jago işte... otello'yu işliyor bayağı. kıvamına getiriyor, bir de düet yardırıyorlar o gazla.

    otello gidip desdemona'nın ağzını arıyor, hakikaten mendil yok ortalarda. kendi başına kaldığında bildiğin götü kaybediyor, tanrıya dert yanmaya başlıyor "ulan n'ttim ben bunca ihanetin, çakallığın ortasında kaldım? negzel takılırdık sevdiceğimle" kabilinden.

    desdemona'yı indiricek, kafaya koymuş amcam. akşam "sen duanı ettin mi bakim" diye bi yokluyor. akabinde son duasını etmeye yolluyor bildiğin, herif çok net. tamam, duygusal falan ama kıskançlık da o mevzunun bi parçası işte. namus belasına gardaş, kıydığımız can bizim.

    desdemona mevzuyu çakıyor tabii, yanına bir hançer alıyor çaktırmadan. ama hançer falan... sen kimsin lan? onunla mı öldürebilcen koca otello'yu? peehh! neyse efendim, o da duasını falan ediyor.

    buluşuyorlar, aksiyonlar kopuyor bu sırada, otello hatunu bildiğin boğuyor. akabinde jago'nun avrat falan yetişiyor. "n'aptın beyim, her şey benim herifin bok yemesi, boşa öldürdün yengeyi" diyor. millet doluşuyor falan... otello öğrenince durumu, dünyası başına yıkılıyor tabii. başlıyor son aryasına.

    "kimse benden korkmasın, silah kuşanmış gibi görünsem de" diyor. herif tükenmiş lan, yıkılmış bildiğin. sevdiceği yerde yatıyor. cesede yanaşıyor önce, güzellemeler falan... piiuuu..! ama cesede işte... götü kaybetmiş ya, ceset falan dinlemiyor tabii. "desdemona! kalk kız!" diye bir iki şansını deniyor, bakıyor; tık yok. sonra gözü desdemona'nın hançerine kayıyor, "hâlâ bi silahım var!" diye haykırıyor. sokuyor amcam böğrüne böğrüne. yıkılıyor oracıkta. sonra desdemona'ya doğru sürünmeye başlıyor; "seni öldürmeden önce bi kere öpmüştüm, bi kere daha öpücem". nekrofil herif... tam o son öpücüğü alıcak, cesede varmış, daha fazla gücü kalmıyor ve o da desdemona'nın yanına yığılıveriyor.

    ...ve perde!
  3. yazılarını takip etmekten hoşlandığım yazar kişisi. okunmalıdır.
  4. sesi ve listesiyle sağlam dj, eğlenceli insan.
  5. "...
    kalacak bir türkü söyler, gideriz"
  6. hayraniz efendim sesine anlatislarina
    belit
  7. kısmetimi kapatan troll elebaşı! (olm sözlükte ne çok elebaşı varmış, hepi topu 20 kişiyiz şurada)

    şimdi gelen 276842 adet "yoksa aranızda bir şey mi var" mesajına cevap vermek zorundayım.

    tişikkirlir itilli.