• youreads puanı (8.42)


  1. babamın dinlerken çok hoşuna giden bir şarkı. özellikle yoldaysak hep açtırır. sözlerini milyon kere çevirsem de tekrar tekrar sorar.
  2. klibini izlemeden radyodan dinleyenler için gayet eğlenceli bir parçadır.fakat aslında babasını kaybetmiş olan bir çocuğun yakarışını anlatmıştır bu parçasında belçikalı sanatçı. (bkz: stromae)
  3. bize güzel bir ezgi bulup, üstüne de miş miş de muş muş gibi zeka kırıntısı dahi olmayan sözleri yapıştırıp yediriyorlar ya hani; işte bu şarkıyı dinleyince bunu çok daha iyi görüyorsunuz. adamın bir amacı var arkadaş, anlatmak istediği bir şeyler var. o yüzden 5 satır değil, içi dolu dolu bir sayfa söz yazmış bu güzel müziğin üstüne. çok güzel ve anlamlı bir şarkı.
  4. istisnalar olsa da, bir şarkıyı güzel yapan, hatta aradan ne kadar süre geçerse geçsin dinlenilebilir, unutulmaz yapan barındırdığı hikayesidir diye düşünürüm.
    bu şarkıyı ilk duyduğumda, söylediklerini anlamasam da melodisi beni sarıp sarmalamıştı, ardından anlamını öğrendim ve şarkı benim için unutulmazlar arasına girdi.

    şarkının sözleri ve türkçe çevirisini (gerçek anlamda emek verilerek yapılan bir çeviri) buradan bulabilirsiniz.
    çeviri için reichen rumuzlu blogger'a özellikle tşk. ediyorum.