1. arkadaslar durmaksizin kafami yedi, sonunda son kis indiriminde aldim bu oyunu 1₺ 'ya mi ne. buyuk bir heyecanla kurdum, sonra 15 dakika oynayip deli gibi sikildim. sonunda da oyunu sildim zaten. yani ben bir seyleri ya hic anlamadim ya eksik anladim bu oyunla alakali, ya da oyun gercekten bayik, millet indie muzikten sonra indie oyuna sardi. bu da bir opsiyon tabii^:swh^

    pesin not: benim anlamadigimi dusunenler, yesillendirip niye oyundan zevk alamadigimi veya bu kadar insanin bayildigini anlatirsa mutesekkir olurum.
  2. üç günümü yemiş oyun. fonda sovyet müzikleriyle iyi gider. çok farklı sonları varmış ama ben bitiremeden sıkıldım. yine de oynadığım süre itibariyle parasının hakkını fazla fazla vermiştir.
  3. oyuna başlamadan önce hangi şehrin hangi ülkede olduğunu a4 kağıdına yazarak önümdeki mantar panoma asmıştım. memuriyet hissi bilgisayardan fışkırıp odama kadar gelmişti yani. bir süre sonra ezberledim zaten.

    dışardan bakarken çok saçma gelen ama kendinizi kaptırırsanız zevkle oynayacağınız, işsizlik ürünü memuriyet simülatörü.
  4. bu oyun, indie oyun kategorisinin tek başına özetidir.

    oyunu oynarken komünizm ile yönetilen bir ülkenin sınırında pasaport kontrolü yapan bir görevlisiniz. içeri girmek isteyenlere onay veriyorsunuz veya vermiyorsunuz. bildiğiniz sınır memuru simülatörü denebilir. neye göre onay vereceğinize dair bir kitapçık geliyor her gün. yanlış yaparsanız maaşınızdan kesiliyor vs. içeri aldığınız insanlar terörist olabiliyorlar, mülteci olabiliyorlar. pasaportları sahte olabiliyor. kimlikleri olmayabiliyor. oyun bunları sizin inisiyatifinize bırakıyor. geçirip geçirmemenize göre bazı olaylar gelişiyor.

    aynı zamanda ülkedeki anarşiye de yakından tanık oluyorsunuz. sınırdan izinsiz geçip bomba patlatan insanlar olabiliyor.

    ülke karmaşaya doğru sürüklendiğinden ailenizle beraber kaçmak istiyorsunuz ama bunun için para gerekiyor. parayı da biriktiriyorsunuz. ailenizin giderleri var. bazılarını geride bırakmak zorunda kalabiliyorsunuz. aile büyüklerinin ilaç masrafı karşılanamayabiliyor (nasıl bir kömünist ülke ise orası artık). ölenler oluyor.

    bir süre sonra sıkabilir ama herkesin bir 20 dakika olsun oynamasını tavsiye ettiğim oyun. en azından devlet memurluğu nasıl bir iş onu anlamak açısından...
  5. bu oyundaki en kral adam jorji costava'dır. sizin önünüze ilk gelişinde verdiği pasaport kendi çizdiği, komedi bir pasaport ama yılmıyor bir kaç sefer daha geliyor bu sefer gerçek pasaport alıyor ama belgeleri eksik oluyor. en sonunda herşeyi doğru yapıp geliyor sizde gönül rahatlığıyla geç diyorsunuz.
  6. havasıyla bana net olarak ikinci dünya savaşı dönemini çağrıştıran güzel oyun. oyunu indirdikten sonra farkettim ki 80ler başında geçiyor. oyunda sadece memur görevi yapmıyor aynı zamanda ailenizin geçimiyle de uğraşıyorsunuz. oyunu çözmek biraz zaman alıyor daha önce gameplay izlemediyseniz. ki ben de öyle yaptım bişey izlemeden daldım tutorialsız oyuna, sonuç çok güzel olmadı. ama kendi videomu izlerken gayet hatalarımı fark ettim orası ayrı.

    https://www.youtube.com/watch?v=hJ5Rv7s0ILA